Barça - Palma Futsal: S'escapen els primers punts de la Lliga (2-3)

Els blaugranes acaricien la remuntada després d'anar perdent 0-3, però els gols d'Arthur i Ferrao no han estat suficients per evitar la primera derrota de la temporada

El Barça suma la primera derrota de la temporada després de perdre per 2-3 contra el Palma Futsal. Els balears han marxat al descans amb un resultat favorable de 0-2, gràcies als gols de Lolo i Joao. A la represa, Tomaz ha situat el 0-3 i els blaugranes, que han disputat els últims minuts amb el porter-jugador, han reduït la distància amb els gols d'Arthur i de Ferrao.

Els primers compassos de partit han estat de tempteig entre els dos conjunts, sense ocasions clares. El Barça, però, ha estat l'amo i senyor de la possessió de pilota. Malgrat això, les ocasions no arribaven ni a la porteria de Juanjo ni a la del visitant Sarmiento. El primer toc d'atenció del conjunt balear ha arribat en el minut 11 de partit, quan Nunes ha estavellat la pilota al pal després de rebre una pilota entre línies i quedar-se sol davant el porter blaugrana. La resposta del Barça ha estat imminent: Ferrao ha culminat un contraatac de llibre, però Sarmiento ha salvat amb claredat el xut del pivot brasiler.

Dos gols del Palma en tres minuts

El Palma ha sabut aprofitar a la perfecció les seves ocasions de cara a porta i ha anotat dos gols en tres minuts. El primer, obra de Lolo, amb una excel·lent vaselina de primeres des de la banda dreta de l'atac que s'ha colat per l'escaire més allunyat. El segon, al quart d'hora de joc, l'ha materialitzat Joao, culminant una acció combinativa amb un xut ras des de la frontal de l'àrea. Els d'Andreu Plaza han intentat reduir distàncies en l'últim minut del primer temps, amb dos xuts de Joselito i un de Daniel, però amb el 0-2 han marxat els jugadors als vestidors.

Les ocasions es multipliquen, però el gol no arriba

A la represa, el Barça ha posat una marxa més i les ocasions se succeïen una darrere l'altra. Amb un Ferrao molt incisiu, dirigint els contraatacs i finalitzant les jugades; Dyego Adolfo també ho han intentat amb xuts llunyans, però la pilota no ha volgut entrar. La gran solidesa defensiva del Palma és una de les seves millors virtuts. El conjunt dirigit per Antonio Vadillo és el menys golejat de la competició i els blaugranes, tot i ser l'equip més golejador, ho han acabat patint. Els visitants, en una acció aïllada, han aconseguit situar el 0-3 al marcador. Tomaz ha aprofitat un córner servit a l'esquerra de la porteria de Juanjo per anotar de primeres i des de l'interior de l'àrea.

A deu minuts per al final, els blaugranes han intentat reduir distàncies en el marcador amb un atac de cinc jugadors. I ho han aconseguit. Arthur ha situat l'1-3 amb golàs, gairebé sense angle, des de la banda dreta de l'atac, directe a l'escaire. Tres minuts després, empesos pel Palau Blaugrana que s'ha transformat en una olla de pressió, Ferrao ha aconseguit situar el 2-3 des del segon pal. Una reacció insuficient que suposa la primera derrota de la Lliga.

Barça2

Palma Futsal3

Barça: Juanjo, Daniel, Joselito, Dyego i Ferrao –cinc inicial. Roger, Boyis, Adolfo, Rivillos, Arthur, Dídac i Povill.
Palma Futsal: Sarmiento, Tomaz, Lolo, Hamza i Nunes –cinc inicial. Barrón, Joao, Catela, Joaki, Raúl Campos, Ximbinha i Rafa López.
Gols: 0-1, Lolo (min 13); 0-2, Joao (min 16); 0-3, Tomaz (min 28); 1-3, Arthur (min 35); 2-3, Ferrao (min 38).
Àrbitres: Juan Manuel García i Javier Moreno. Han mostrat targeta groga al visitant Lolo.
Assistència: 1.916 espectadors al Palau Blaugrana.