Barça B – Orihuela: Golejada per esvair dubtes (3-0)

Els de Garcia Pimienta es mostren molt superiors i solvents, i sentencien el partit abans del descans

Golejada amb molt bona nota del Barça B a l’estadi Johan Cruyff. El filial blaugrana ha rebut l’Orihuela, conjunt de la zona baixa de la classificació, i ha esvaït d’una tacada tots els dubtes sorgits de la derrota de la setmana passada per 4-1 davant l’Hércules. Només 45 minuts han estat suficients per segellar la victòria, amb una primera part de bon joc i excel·lent interpretació del partit. Monchu, Saverio i Morer han estat els golejadors blaugranes.

El filial blaugrana ha executat el guió de la primera meitat a la perfecció. Futbol de toc, control del partit i encert de cara a porteria. Els de Garcia Pimienta han estat molt superiors a un inofensiu Orihuela durant els primers 45 minuts, en què han deixat el partit sentenciat. El Barça  B ha sabut interpretar bé les diferents fases del matx i ha triat amb encert quan prémer l’accelerador. El filial ja ha avisat només començar, amb un xut de falta de Riqui Puig, aturat per Emilio. Poc després, una paret entre Monchu i Collado ha deixat Abel Ruiz en posició per marcar, però el xut forçat no ha trobat porteria.

La insistència blaugrana ha trobat premi mitjançant Monchu. El migcampista ha avançat el Barça B amb un cop de cap a porteria buida després de trobar-se un rebuig dins l’àrea petita (1-0, min 11). El conjunt comandat per Garcia Pimienta ha eixamplat el marge amb un excel·lent gol de Saverio des de la frontal. El dorsal 11 blaugrana ha buscat la rosca al pal llarg amb un xut creuat que ha sorprès el porter visitant (2-0, min 24). El Barça B no s’ha relaxat i ha seguit buscant la porteria d’Emilio. Després d’un quart d’hora amb diverses ocasions, Morer ha fet pujat el tercer a l’electrònic a punt d’arribar al descans. Abel Ruiz ha recollit una pilota morta a la frontal, i l’ha deixat pel lateral dret, que en un u contra u ha vist porteria, en un xut creuat que ha tocat la base del pal abans d’entrar (3-0, min 44).

Gestió de l’avantatge

El Barça B ha entès que a la primera meitat ha deixat el partit sentenciat, pel que els segons 45 minuts el filial culer ha gestionat la renda aconseguida abans del descans. Els de Garcia Pimienta han seguit dominant el duel sense contemplacions, sense deixar pràcticament oportunitats a l’Orihuela. Uns visitants que han tornat dels vestidors més desacomplexats, i que a punt han estat de retallar distàncies en dues ocasions. Primer, Iñaki Peña s’ha lluït amb una bona aturada a xut de Fondarella, després d’una pilota filtrada a l’espai. I després, ha arribat la més clara pels visitants; Chumi ha comès penal, però de nou Iñaki Peña ha estat vital en encertar la direcció de la pena màxima executada per Brian, al minut 57. L’Orihuela no ha tingut més oportunitats, i el Barça B ha anat buscant el quart de forma relaxada. Qui més insistència hi ha posat ha estat Abel Ruiz, que amb el temps ja complert ha vist com li treien una pilota sota pals.

Amb aquesta victòria, el Barça B suma ja suma 14 punts en 8 jornades, buscant afiançar-se en places de play-off. Els de Garcia Pimienta visitaran el Llagostera en la propera jornada, conjunt que també ocupa la zona noble de la classificació del grup 3 de la Segona Divisió B.

Barça B, 3
Orihuela, 0
Barça B: Iñaki Peña, Morer, Mingueza (Mika, min 81), Chumi, Akieme, Monchu (Sarsanedas, min 71), Jandro, Riqui Puig, Alex Collado, Abel Ruiz i Saverio (Hiroki, min 63).
Orihuela: Emilio, Pina, N. Porcar, J. Carlos, Nico, Brian (Badal, min 76), Solano (David Ruiz, min 67), L. Gilabert (Javi Llor, min 45), Fondarella, Pitu i Pedro Inglés.
Gols: 1-0, Monchu (min 11); 2-0, Saverio (min 24); 3-0, Morer (min 44).
Àrbitre: Pablo Fernández Pérez ha amonestat els visitants Gilabert, J. Carlos i Pedro Inglés.