Vytis – Barça: Els culers llueixen el planter a Europa (0-8)

Golejada blaugrana en un partit on Povill (autor d'un doblet) s’ha convertit en el debutant i golejador més jove del planter a la Champions i el Barça ha arribat a jugar amb cinc jugadors de la Masia a la pista

Gran victòria blaugrana davant el Vytis (0-8) per tancar de la millor manera la Main Round de la UEFA Futsal Champions League. Amb una gran representació del planter, els culers han golejat el conjunt lituà en un partit on el jove jugador de la Masia Bernat Povill ha fet història convertint-se en el debutant més jove del planter a la Champions i en què ha marcat un doblet en el seu debut. A més, els homes d’Andreu Plaza han arribat a jugar amb un cinc format íntegrament per jugadors del planter i també han debutat a Europa els joves Cerón i Àlex Lluch.

Domini des de l’inici

El matx ha estat dominat pel conjunt culer de principi a fi. Els barcelonistes s’han avançat només començar mitjançant Rivillos (1-0, minut 2), i, dos minuts després, arribaria un moment històric. Bernat Povill ha debutat amb el primer equip i s’ha convertit en el debutant més jove del planter a la Champions amb només 18 anys i tres mesos, superant Xavi Cols i Eric Martel, que en tenien 19 quan van debutar a la màxima competició europea. Però no només això: ha estat sortir i moldre. Povill ha vist porteria per marcar el 0-2 (minut 6) i emmarcar així el seu debut. Amb ell, ja són sis els jugadors del planter que han debutat amb el primer equip sota les ordres d’Andreu Plaza, després de Xavi Cols, Sergio González, Santi Sahuquillo, Àlex Lluch i Cerón.

La piconadora blaugrana no s’ha aturat i, tot seguit, Daniel Shiraishi ha anotat el tercer (0-3, minut 7) per deixar el matx pràcticament encarrilat als set minuts de joc. Els culers han seguit arribant a la porteria rival, i fins i tot Ferrao ha tingut l’opció des del punt del doble penal, però el marcador no s’ha tornat a moure fins al descans. Els culers, però, han acabat el primer temps amb un altre fet molt destacable, jugant amb cinc jugadors sobre la pista formats a la Masia: Dídac, Povill, Roger, Joselito i Cerón, que també s’ha estrenat a Europa.

Tanquen la golejada

Ja a la segona meitat, Arthur ha aprofitat que els locals estaven amb porter-jugador per anotar a porta buida el 0-4 (minut 23). Els lituans han insistit amb el joc de cinc, però, de nou, ha estat Rivillos el que ha vist porteria després de definir a la perfecció en el mà a mà (0-5, minut 29). Només un minut després, gol de Marcenio a porteria buida després d’una bona passada d’Adolfo (0-6, minut 30). Durant aquesta segona part també ha estat protagonista el jove porter Àlex Lluch, que ha debutat a la Champions i ha mantingut la porteria a zero.

Ja a les acaballes, Roger (0-7, minut 37) i de nou Povill (0-8, minut 38) han tancat la gran golejada barcelonista. Així, doncs, victòria blaugrana per finalitzar de la millor manera aquesta Main Round i accedir a l’Elit Round, on el Barça –independentment d’aquest triomf– ha acabat primer de grup i ha lluït la Masia a Europa amb una bona victòria i una gran representació del planter.

Vytis, 0
Barça, 8

Vytis: Macenis, Rafa, Harry, Isaac i Derendiajev -cinc inicial. Indrašius, Igor García, Juchno, Voskunovič, Zagurskas, Sendžikas, Reimaris i Spietinis.
Barça: Dídac, Roger, Boyis, Adolfo i Joselito –cinc inicial. Povill, Daniel Dyego, Rivillos, Ferrao, Arthur, Marcenio i Cerón.
Gols: 0-1, Rivillos (min 2); 0-2, Bernat Povill (min 6); 0-3, Daniel (min 7); 0-4, Arthur (min 23); 0-5, Rivillos (min 29); 0-6, Marcenio (min 30); 0-7, Roger (min 37) i 0-8, Povills (min 38).
Àrbitres: Alessandro Malfer i Trayan Enchev