El BIHUB presenta un llibre signat pels nutricionistes del Club amb receptes que es serveixen al esportistes blaugrana

El BIHUB presenta un llibre signat pels nutricionistes del Club amb receptes que es serveixen al esportistes blaugrana

La segona edició de la ‘Barça Sports Nutrition Conference’ exposa estudis , nous productes i pautes alimentàries d’especialistes procedents de 35 països d’arreu del món

Aquest dimecres s’ha celebrat a l’Auditori 1899 la II Barça Sports Nutrition Conference, una trobada de nutricionistes de l’àmbit de l’esport que ha servit per posar en comú les conclusions dels estudis més recents en aquesta matèria així com les innovacions alimentàries que actualment es comparteixen amb els esportistes de diferents clubs del món.

La trobada, que ha comptat amb l’assistència de 400 professionals procedents de 35 països, s’ha estructurat en diverses ponències on s’ha parlat d’optimització metabòlica, de salut immunitària, de nutrició per al rendiment, de periodització de les dietes i d’estratègies d’educació nutricional, entre altres temes. Toña Lizarraga i Mireia Porta, nutricionistes del FC Barcelona, així com Franchek Drobnic, membre dels Serveis Mèdics del FC Barcelona, han exposat en les seves respectives conferències com es treballa des del Club en aquesta matèria. El nutricionista i fisiòleg Asker Jeukendrup i el professor de metabolisme de l’exercici James Morton, entre altres figures d’àmbit internacional, han completat el panell acadèmic.

Els blocs de conferències s’han completat amb degustacions i un food market en què s’han pogut tastar aliments, alguns dels quals preparats pels xefs del FC Barcelona. És el que s’anomena gastronomia esportiva funcional, la transformació dels habituals suplements alimentaris que prenen els atletes, en preparacions culinàries més atractives.

II Barça Sports Nutrition Conference


En aquesta línia, una de les novetats d’enguany ha estat la presentació del llibre High-performance nutritional cuisine. Practical recipes for football (Cuina nutricional per a l’alt rendiment. Receptes pràctiques per al futbol) escrit per Toña Lizarraga, Mireia Porta, Ian Rollo, Xavier Torrado i Montse Illán. El volum recull receptes creades pels nutricionistes del FC Barcelona que se serveixen als jugadors del primer equip i a altres esportistes del Club. En forma d’aperitius, gelatines, trufes i batuts, entre altres presentacions, aquestes receptes serveixen per preparar als esportistes per afrontar l’exercici físic d’alta intensitat i per a la seva recuperació posterior. El llibre és una edició del FC Barcelona amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona i de Gatorade.

Aquesta trobada de professionals del món de la nutrició forma part de la Sports Science Week, que es va iniciar dilluns i que està impulsada pel Barça Innovation Hub. Una setmana acadèmica que té com a objectiu fomentar l’enriquiment mutu entre el binomi ciència i esport i afavorir l’intercanvi de coneixement entre els professionals de la medicina i l’activitat física.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut