L’Assemblea rebutja la proposta de reforma estatutària per implementar el vot electrònic presentada pel soci Víctor Font

L’Assemblea rebutja la proposta de reforma estatutària per implementar el vot electrònic presentada pel soci Víctor Font

La votació no ha superat els dos tercis necessaris després de que 359 compromissaris han votat a favor, 173 en contra i 67 en blanc a la iniciativa

La iniciativa impulsada pel soci Víctor Font i Manté, referida a proposar i aprovar una reforma estatutària per implementar obligatòriament l’ús del vot electrònic al Club, no ha prosperat en l’Assemblea Ordinària celebrada avui al Palau Blaugrana. Un total de 359 socis compromissaris ha votat a favor, 173 en contra i 67 en blanc, però la proposta necessitava els dos terços de vots favorables per ser aprovada al tractar-se d’una modificació dels Estatuts del Club.

La Junta en bloc ha secundat la iniciativa del soci 70.990, Víctor Font, tot i que la secretària del consell directiu, Maria Teixidor, ha exposat davant l’Assemblea els dubtes jurídics, de contingut i de seguretat que plantejava la proposta, donat que l’actual Llei de L’Esport no contempla el vot electrònic, i per tant, la seva introducció en els Estatuts del Club no es podria considerar legal. El passat 11 de juliol va entrar al Parlament de Catalunya una proposta de modificació de la Llei de l’Esport que sí contempla el vot electrònic com una alternativa al vot presencial en les eleccions a la presidència. El Club va recolzar la iniciativa de la UFEC d’elaborar aquesta proposta de reforma de la Llei, que actualment està en tràmit d’aprovació.

Maria Teixidor va fer lectura del document presentat pel soci Víctor Font i posteriorment ha exposat el posicionament de la Junta, completament a favor del vot electrònic i d’adoptar mesures per fomentar la participació del soci en les decisions del Club. El propi president Josep María Bartomeu havia recordat en el seu parlament inicial que “la Junta Directiva ha estat quatre anys impulsant canvis a la llei de l’Esport perquè el vot electrònic sigui en un futur proper legal”.

La secretària de la junta, però, ha exposat que els gestors del Club són conscients de que actualment la llei no permet una reforma estatutària i que existeixen encara molts dubtes en quant a la seguretat de la seva implantació. “Si encara no ho hem implementat és perquè la llei no ho permet i perquè la fiabilitat del sistema és clau, i actualment els sistemes no són completament fiables, i sense seguretat garantida no ens podem arriscar”, ha afirmat Teixidor, que ha citat un informe del parlament Europeu del 2018 que avala tots aquests dubtes.

Malgrat totes aquestes reticències, Maria Teixidor ha anunciat que, estant a favor de l’esperit de la proposta, la Junta Directiva votaria a favor de la iniciativa soci Víctor Font, “tot i no ser la proposta que nosaltres haguéssim portat”, i que en cas de prosperar, i aconseguir el suport dels dos terços de l’Assemblea, “la portarem al registre d’entitats de la Secretaria General de l’Esport, que l’ha d’acceptar. En cas de que el registre no l’accepti, un cop  aprovada la nova Llei de l’Esport portarem la nostra proposta a l’Assemblea, amb tots els requisits i modificacions estatutàries que comporti la nova llei. Volem fer les coses bé i com cal”.

El soci Víctor Font ha pogut exposar davant els compromissaris el seu posicionament, donat que la Junta ha decidit habilitar-lo de manera excepcional per que pogués adreçar-se als socis des del faristol obrint el torn de preguntes. Font ha agraït vot favorable de la directiva, ha defensat l’ús de la tecnologia no només en la implementació del vot electrònic en les eleccions a la presidència sinó també en altres consultes als socis “per complementar el vot presencial”, i ha demanat a l’Assemblea el vot favorable “per tenir un mandat sobre qualsevol junta de passar de les paraules als fets”.

Cal recordar que aquesta iniciativa va ser incorporada en el sisè punt de l’ordre del dia de l’Assemblea després de reunir els requisits necessaris, d’acord amb l’article 20.11 del Estatuts del Club presentant 4.699 suports vàlids i superant els 3.254 suports necessaris perquè una proposta pogués ser inclosa en l’Assemblea. L’últim requisit, però, de que les votacions favorables superessin els dos terços, no ha prosperat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut