MoraBanc Andorra - Barça: La Lliga Catalana és el primer títol! (92-93)

La 40a edició de la competició que organitza la Federació Catalana de Bàsquet s’ha pogut tenyir de blaugrana en un duel disputadíssim, després d’una cistella victoriosa de Davies a 1 segon per al final

El Barça de bàsquet ja suma el primer títol oficial de la temporada 2019/20. Es tracta de la Lliga Catalana, un trofeu que s’ha aconseguit després de derrotar el MoraBanc Andorra a l’Olímpic de Badalona, en una final disputadíssima. Tant que l’ha acabat decidint Davies amb una cistella transformada a 1 segon per al final. El 92-93, doncs, fa que els de Pesic sumin la 22a Lliga Catalana en 40 edicions, en una final en què Mirotic, que ha fet un tap a Diagné en l’última jugada de partit, s’ha emportat l’MVP pels 25 punts, 10 rebots, 2 assistències i 2 taps.

Primera meitat amb molts punts

Tot i que l’Andorra ha guanyat els dos primers quarts, i ha marxat al descans liderant l’electrònic de l’Olímpic de Badalona (55-53), la igualtat i l’altíssima anotació ha estat la tònica del partit, en un intercanvi de cistelles constants (fins a 19 canvis de lideratge) amb un ritme de joc molt alt.

Des del primer moment, la inspiració des de la línia de tres de l’Andorra (5/9 en el primer quart, 10 triples en total) ha estat un maldecap per al Barça (27-26, min 10), que, per contra, també ha posat en problemes els d’Ibon Navarro amb el lideratge de l’atac i del joc interior de Mirotic (17 punts al descans, 25 en total) i Davies (10 punts al descans, 16 en total).

En aquesta tònica, el Barça ha pogut aconseguir el seu màxim avantatge després d’una gran cistella d’Abrines, en un bon inici de segon quart (29-36, min 14). Però el MoraBanc no ha baixat els braços i ha reduït la diferència per fer possible que sis punts seguits en els darrers segons deixessin el 55-53 amb què s’ha arribat al descans.

No es decideix fins al final

La represa no ha canviat gaire la dinàmica i el Barça ha contestat el gran inici de tercer quart de l’Andorra (65-57, min 24) amb un parcial de 9-0 (65-66, min 26). Així, la igualtat ha estat tan alta, després d’un tercer període sense tantes faltes, més dinàmic i amb protagonisme repartit, que el darrer i definitiu parcial ha començat amb un 75-75 (min 30) amb tot encara per decidir.

Finalment, la balança s’ha decantat cap al cantó del Barça, després d’un període de 17-18, en un final d’infart que ha decidit una cistella de Davies a 1.4 segons del final (92-93). Acció que ha resultat determinant –així com el tap de Mirotic a Diagné en l’última jugada- i que fa que el Barça pugui sumar una nova Lliga Catalana, la 22a de la secció, el dia de la Diada Nacional de Catalunya.