Joventut de Badalona – Barça: S’imposen en un final ajustat (85-87)

Els de Svestislav Pesic es classifiquen per a la final de la Lliga Catalana en imposar-se a la Penya en un duel molt igualat

Victòria en un duel ajustat contra la Penya (85-87). El Barça de bàsquet disputarà aquest dimecres, a partir de les 12 hores, contra l’Andorra la final de la Lliga Catalana. I ho farà després d’imposar-se en un partit vibrant contra el Joventut de Badalona i decidit en els darrers segons i amb Kuric (18) i Mirotic (16) com a culers més destacats.

El duel ha començat amb un conjunt blaugrana molt encertat des de la línia de triple, anotat els tres primers llançaments, un d’Abrines i dos de Smits (7-10). El primer període, però, s’ha mantingut igualat i sense grans diferències entre els dos conjunts fins 21-21 amb un triple del conjunt local sobre la botzina.

Fluïdesa ofensiva culer

El segon període ha mantingut la igualtat en el marcador, si bé el Barça ha agafat el lideratge per la mínima. Els culers han mantingut l’encert ofensiu i això ha permès als de Svestilav Pesic marxar al descans amb un favorable 46-50. Mirotic i Smits han estat els líders ofensiu culers en aquesta primera meitat. Per la seva part, Higgins s’ha retirat de la pista per un fort impacte al llavi superior.

La Penya capgira el marcador

En els primers compassos de la segona meitat el Barça ha vist com la Penya capgirava el marcador amb un parcial inicial  de 9-2 en 2 minuts (55-52, min 22). Un tercer quart en què els locals han estat capaços d’anotar 30 punts i d’aquesta manera situar-se per davant novament al final del període (76-71). Per la seva part, els blaugranes no han acabat de trobar-se còmodes damunt de la pista.

Reacció blaugrana

Els primers minuts del darrer període s’ha mantingut igualat i sense anotació, amb el 76-71. El poc encert dels dos conjunts s’ha mantingut amb un parcial de 4-4 en els primers cinc minuts (80-75, min 35). Els homes de Pesic s’han mostrat molt més encertats en els darrers compassos amb un parcial de 0-8 amb una sòlida defensa i controlant el rebot (80-83, min 37). En un intercanvi de cistelles els culers han estat més encertats en els darrers compassos (85-87) i disputaran la final de la Lliga Catalana aquest dimecres contra l’Andorra a partir de les 12 hores.