Local

Yulimar Rojas aconsegueix la segona millor marca de la història

La blaugrana es va quedar a nou centímetres del rècord del món a poques setmanes del mundial de Doha

Yulimar Rojas té la història a les seves cames. Les últimes competicions de la blaugrana, en les quals ens ha acostumat a veure-la per sobre dels 15 metres, han alertat als més experts perquè podríem dir que el capità ja ha cridat “rècord del món a la vista”. 

Ahir, al míting d’Andújar, va fer un pas més en aquest camí -el de ser la millor saltadora de triple salt de la història: 15,41 metres per quedar-se a nou centímetres d’Inessa Kravets. 

El segon salt més llarg de la història

Nou centímetres encara impliquen hores d’entrenament i de treball, però és evident que suposen un salt estratosfèric i que deixen a la jove saltadora de només 24 anys, a les portes del rècord del món.

Els 15,50m de la ucraïnesa impliquen, fins al moment, el rècord del món. Una marca que es va aconseguir l’agost del 1995 a Göteborg, al campionat del món a l’aire lliure. Rojas, que encara no havia nascut quan Kravets va aconseguir aquest registre, s’ha situat, des d’ahir, segona en la història del triple salt femení.

A les portes del mundial

Ara, 24 anys després, l’atleta veneçolana del Barça afronta el mundial de la millor forma possible. La tres vegades campiona del món i plata olímpica, es va posicionar ahir -sinó ho havia fet fa setmanes- com la gran favorita per revalidar la medalla d’or.

El campionat del món, enguany es disputarà a la ciutat Doha a partir del 27 de setembre. A la cita, Rojas arriba com la líder mundial de l’any amb més de 40 centímetres d’avantatge davant la jamaicana Rickkets (millor marca de 14,93m).

Més notícies aquí