Liberbank Cuenca – Barça: Títol de caràcter en terra hostil (22-33)

Els blaugrana aconsegueixen sumar la vuitena Supercopa Asobal de forma consecutiva, la 22a de la secció, per segellar un inici de temporada perfecta

El FC Barcelona ha guanyat la Supercopa Asobal després de derrotar el Liberbank Cuenca a El Sargal (22-33). Els de Xavi Pascual, que sumen tres títols en aquest inici de temporada després de guanyar la Supercopa de Catalunya i la Super Globe, han sumat la vuitena Supercopa consecutiva, la 22a de la secció en 34 edicions, en un partit complicat, amb un ambient fort, però en què finalment els blaugrana s’han acabat imposant. Amb una anotació repartida, amb Dolenec i Cindric com a màxims anotadors amb cinc gols cadascun, el duel permet al Barça seguir guanyant.

Però no ha estat fàcil, especialment en el primer temps, quan el Cuenca ha aconseguit mantenir el Barça a ratlla en el marcador amb una defensa contundent (7-8, min 15). Els blaugrana, però, han aprofitat el desgast dels locals i les exclusions de Mendoza i Marrochi per ampliar distàncies abans del descans (11-16).

Una forquilla de cinc punts que, després del pas per vestidors, a poc a poc s’ha anat ampliant, també en part per les aturades de Gonzalo. Així, tot i que el Cuenca no ha baixat els braços, el joc de velocitat, la defensa, les aturades del porter blaugrana i la combinació de la direcció de Cindric i Entrerríos han aconseguit endur-se el títol cap a Barcelona (22-33, min 27).

LA FITXA TÈCNICA

Liberbank Cuenca, 22

FC Barcelona, 33

Cuenca: Leonel Maciel, Leonardo Dutra (3), Pablo Vainstein, Natan Suárez (2), Lucas Moscariello (6), Fekete, Sergio López (2) –set inicial- Thiago Alves (3), Martín Doldán (2), Patrik Linde Lindblad, Santiago Boronetto, Hugo López (1), Samuel Ibañez (ps, 1), Pablo Marrochi (1), Kristian Eskericic (1).

Barça: Gonzalo Pérez de Vargas, Víctor Tomàs (4), Ariño (3), Thiagus Petrus, Luka Cindric (5), Pálmarsson (4), Ludovic Fabregas (3) –set inicial- Entrerríos (1), Sorhaindo (2), Andersson, Aleix Gómez (2), Dolenec (5), Dika Mem (4), Alex Pascual, Kevin Moller (ps).

Parcials: 2-4, 3-6, 6-8, 8-12, 11-14, 11-16 (descans), 13-18, 15-20, 18-23, 20-27, 21-30, 22-33 (final).

Àrbitres: Óscar Raluy, Ángel Sabroso.