Un Boca Juniors-Barça per a la història

Un Boca Juniors-Barça per a la història

Serà la primera vegada que els dos històrics clubs de futbol s’enfrontin en una competició internacional

El Boca Juniors-Barça de futbol sala de la semifinal de la Copa Intercontinental serà un partit molt especial. En 120 anys d’història del Barça i 114 del Boca Juniors els dos clubs no s’han enfrontat mai en una competició internacional. Curiosament tampoc hi ha cap precedent de partit de futbol sala entre el Barça i un equip argentí en tota la història de la secció.

Només precedents amistosos de futbol

Fins ara els dos clubs només s’havien enfrontat en partits amistosos de futbol, però mai amb un títol en joc. L'última vegada va ser el Gamper de la temporada 2018/19, amb victòria del Barça per 3-0. I la primera el 1928, a Buenos Aires, amb victòria també del Barça per 1-2. En total, 10 amistosos amb cinc victòries del Boca, quatre del Barça i un empat.

Plaza i Esquerdinha, a punt

Aquest dijous s’ha celebrat la roda de premsa oficial prèvia a la semifinal de la Intercontinental. Per part del Barça hi han assistit Andreu Plaza i Esquerdinha, i per part del Boca, el tècnic Hernán Basile i el jugador Santi Basile, que curiosament són germans i es porten 9 anys de diferència.

“Estem competint molt bé, per sobre del nivell esperat a aquestes altures de la pretemporada, i afrontem la semifinal amb molta confiança”, ha reconegut el tècnic Andreu Plaza. “Serà un partit molt difícil. El Boca ja ha demostrat el seu potencial en aquests dies que portem de competició i tocarà estar molt atents, si volem passar a la final”, diu Esquerdinha.

El futbol sala, de moda a l’Argentina

Cal tenir en compte que l’Argentina no és un país de tanta tradició de futbol sala com pot ser el Brasil, tot i que l’esport viu un boom des que la selecció nacional va guanyar el Mundial que es va disputar a Colòmbia el 2016. “Per a nosaltres ja és un fet històric haver assolit les semifinals i competir de tu a tu amb els millors clubs del món; ara afrontem la semifinal amb molta il·lusió i no renunciem a res”, diu el tècnic Hernán Basile.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut