Yulimar Rojas, a un salt d’escriure una nova plana en la història de l’atletisme blaugrana

Yulimar Rojas, a un salt d’escriure una nova plana en la història de l’atletisme blaugrana

L’especialista en triple salt parteix com a gran favorita per a la final de la “Diamond League” que es disputarà demà a Zurich

La final de la Lliga del Diamant, que es disputarà demà (18.15h), pot escriure una nova plana a l’atletisme blaugrana, fundat l'any 1912. Tot i que els èxits que han recollit els atletes del Barça són molts, tant a nivell individual com a nivell de club, fins ara cap atleta ha aconseguit emportar-se un dels trofeus més prestigiosos d’aquest esport: la “Diamond League”.

Si bé és cert que aquesta competició va néixer no fa ni una dècada (2010), ha guanyat importància tant pels premis que reparteix l’IAAF (organitzadora) com pel renom dels atletes que hi participen.

Rojas a punt de fer història

Aquest buit a les vitrines el podria omplir l’atlteta del Barça i especialista en triple salt, Yulimar Rojas. La veneçolana participarà demà a la final de Zurich amb totes les mirades sobre ella, partint com a gran favorita i amb la pressió de repetir les últimes bones actuació que l’han portat a saltar per sobre dels 15 metres.

Enguany, Rojas s’ha classificat com a primera gràcies als 23 punts aconseguits en tres proves. Per sota, ha quedat la jamaicana Ricketts amb 22 punts -després de participar en una prova més que la blaugrana- i la cubana Povea (20 punts).

De fet, en les tres proves que ha participat, Rojas s’ha imposat en dues amb claredat i només en una ocasió va ser segona al ser superada per Caterine Ibarguen  (actualment lesionada en els jocs Panamericans).

Cal recordar, que l’any 2017 Rojas va quedar en segona posició a només tres centímetres d’Olga Rypakova, del Kazakhastan, que amb un salt de 14.55 va emportar-se la final.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut