Víctor Valdés: “Cal prioritzar la recerca de talent per sobre del físic”

Víctor Valdés: “Cal prioritzar la recerca de talent per sobre del físic”

El nou tècnic del Juvenil A va impartir una xerrada als entrenadors del FC Zenit, on va explicar la metodologia del Club, l’anomenat ADN Barça, durant l’estada del seu equip a Sant Petersburg

Víctor Valdés té les idees molt clares i l’ADN Barça molt interioritzat. Així ho va demostrar el nou tècnic del Juvenil A en la xerrada que va oferir la passada setmana als entrenadors del FC Zenit durant l’estada de l’equip blaugrana a Sant Petersburg. Víctor Valdés, acompanyat del preparador físic de l’equip, Andrés Martín, va explicar com es treballa la metodologia al FC Barcelona, reconeguda a nivell mundial gràcies a un estil propi basat en la pressió, la posició i la possessió, i va voler deixar molt clara una idea principal sobre la que ha de pivotar el procés de captació al futbol formatiu: “Cal prioritzar la recerca de talent per sobre del físic”. Messi és, sens dubte, el millor exemple: “Se li va donar temps per què el seu talent prevalia per sobre del seu físic. Ell és el millor exemple en aquest sentit, el tenim a casa i espero que sigui per molts anys més”.

Valdés va explicar als presents com es treballa en el dia a dia en la formació dels joves jugadors del FC Barcelona per fer-los créixer com a futbolistes i com a persones. “Jo, com entrenador, prefereixo tenir sempre el màxim de talent a la meva disposició per poder potenciar-lo, perquè les seves preses de decisió siguin les correctes i no hagi de rectificar-los”, va explicar el tècnic del Juvenil A.

Com ha de ser, doncs, un jugador del Barça? Valdés ho té molt clar: “Diversió, actitud, identitat, varietat i gol; així és un jugador del Barça”. I quina és la feina de l’entrenador? “Aconseguir que les seves emocions sempre estiguin el més alt possible, i no pensem que les emocions estan només al cap, estan al cor i en la voluntat. La tàctica es pot treballar cada dia, es cert, però l’important es afavorir les emocions positives”. Unes emocions positives que Víctor Valdés seguirà treballant aquesta setmana a Holanda on el Juvenil A disputa l’Otten Cup a Eindhoven. Un torneig on els nois de Víctor Valdés jugaran divendres contra l’FC Kovenhavn (16.40 h) i divendres contra el CD Guadalajara (11.50 h) i el PSV Eindhoven (14.30 h)

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut