Un miler i mig de penyistes culminen el 40è Congrés de Penyes i celebren el centenari del moviment associatiu blaugrana

Un miler i mig de penyistes culminen el 40è Congrés de Penyes i celebren el centenari del moviment associatiu blaugrana

El compromís social i el creixement internacional han centrat un esdeveniment que ha comptat amb representants de les 30 federacions de Penyes i penyistes arribats d’arreu del món

El 40è Congrés Mundial de Penyes, la multitudinària cita que reuneix aficionats blaugrana de tot el món, ha culminat aquest matí al Palau de Congressos de Catalunya amb la celebració de la seva jornada institucional. Impulsada per la Confederació Mundial de Penyes, la trobada ha congregat 1.500 penyistes provinents dels cinc continents, una xifra rècord que demostra la consolidació i professionalització que està experimentant el moviment associatiu blaugrana en els últims anys. Els assistents han representat 525 penyes barcelonistes de tots els racons del món, com, per exemple, Rússia, el Japó, el Brasil, el Marroc, Colòmbia, Panamà o Cuba, entre molts d’altres.

Enguany, el Congrés ha coincidit amb el tret de sortida del centenari de les penyes del Barça, fet que ha volgut posar en valor Antoni Guil, president de la Confederació Mundial de Penyes, en la seva intervenció: “Aquesta commemoració serveix per reconèixer totes les persones que ho han fet possible, però també per reivindicar-nos i projectar-nos cap al futur de forma sòlida. Hem superat vicissituds de tota mena i hem sabut adaptar-nos als moments i a l‘entorn, guiats sempre per un esperit constructiu de suport inequívoc i defensa en el territori dels valors del FC Barcelona i de la nostra catalanitat”. 

Una jornada de treball amb accent social i internacional

Com és habitual, la part inicial del Congrés l’ha ocupat una sessió de treball encapçalada pels presidents de les 30 federacions territorials de la Confederació, els quals representen les penyes de tot el món. Al llarg de diverses intervencions, s’han exposat les principals conclusions de la temporada 2018/2019, així com els objectius de la propera.

El moviment de penyes és cada vegada més extens i actualment compta amb més de 1.245 penyes i 164.000 penyistes arreu del món. Amb l’objectiu de fer visibles i impulsar els valors del Barça arreu del territori, les penyes culers han organitzat més de 2.000 accions durant la temporada 2018/2019, amb especial presència d’actes focalitzats en la solidaritat, el foment de la cultura i l’herència barcelonista, i l’impuls de l’esport entre els penyistes.

La jornada ha posat en relleu el gran creixement de les penyes en l’àmbit internacional. Actualment, gairebé el 90% de les noves penyes que s’oficialitzen són de fora de Catalunya i l’Estat espanyol, i se sumen ja 134 entitats internacionals repartides entre 65 països. Aquest impuls queda reflectit en l’augment del suport de les penyes als equips arreu del món.

Presentació dels nous fitxatges

Un any més, els assistents al Congrés han pogut conèixer de prop els nous fitxatges del Barça d’aquesta temporada. Antoine Griezmann, Frenkie de Jong, Neto Murara, Junior Firpo, acabat de fer-se oficial la seva incorporació, i el jugador del filial Moussa Wagué han estat presentats davant els penyistes i han pogut viure en primera persona el seu suport incondicional, poques hores abans de disputar el Trofeu Joan Gamper contra l’Arsenal. 

_P1F2667



Tampoc han faltat a la cita el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i els directius Jordi Cardoner i Casaus, vicepresident primer, que, com a responsable de la Fundació Barça, ha fet èmfasi en la celebració del 25è aniversari de l’organització; i Pau Vilanova, vocal de la Junta Directiva responsable de Penyes.

Durant la seva intervenció, el president Bartomeu ha valorat l’època d’èxit per la qual travessa el Club: “És imprescindible que sapiguem posar en valor aquesta època d’èxits sense precedents a la nostra història, més enllà de les decepcions que puguem tenir en algun moment per una derrota inesperada. La voluntat i el nostre repte és donar continuïtat a aquests triomfs, i després de sumar el vuitè títol de Lliga en 11 anys, tornem a començar amb l'exigència d'aspirar a tot. Esperem que aquesta temporada ens doni molta felicitat”. 

El president també ha destacat la celebració del centenari del reconeixement d’una penya per part del Club, "quan en una acta de la Directiva del juliol del 1919 s’explica que la Junta va acordar cedir les instal·lacions del camp del carrer Indústria a la Penya Barcelonista per organitzar un ball per a socis i jugadors del Club”. 

Jordi Cardoner ha recordat els inicis del moviment penyístic i la figura del seu avi Nicolau Casaus, com a gran impulsor, i ha fet referència al massiu desplaçament a la final de Basilea del 1979 com a primera gran acció del moviment. El vicepresident primer també s’ha referit a la tasca de la Fundació i a la funció social del Club, “aquesta vessant social passa necessàriament per l’impuls d’activitats inclusives i per a tothom en una tasca on l’activitat solidària de les penyes té un aliat fonamental en la Fundació Barça”.

Per la seva part, Pau Vilanova ha destacat els projectes que està liderant la Confederació Mundial de Penyes, com els programes esportius, les xerrades socioculturals, les activitats plantejades dins l’àmbit de la família, la inauguració del nou espai penyes del Museu o l’aliança i col·laboració amb l’Agrupació Barça Jugadors.

Vueling, nou patrocinador de la Confederació

El Congrés ha estat també el marc de presentació del nou acord de col·laboració entre la Confederació Mundial de Penyes i Vueling, que es converteix en primer patrocinador exclusiu. Així, l’aerolínia líder a l’aeroport de Barcelona evidencia el seu suport al moviment de penyes i a l’esport, en la línia amb el seu compromís amb la societat.

Mitjançant l’acord, Vueling serà la companyia aèria de referència de les més de 1.245 penyes i les 164.000 persones que les integren, que al llarg de l’any fan nombrosos desplaçaments per seguir els esdeveniments esportius dels equips del Futbol Club Barcelona.

A canvi, Vueling oferirà descomptes i avantatges per als penyistes, així com una quantitat fixa econòmica. La durada de l’acord entre les dues entitats serà de tres temporades.

Durant la celebració del Congrés s’ha entregat, en la quarta edició, el guardó Edmundo Bazo, que premia aquelles accions que fan referència al foment de l’amistat. Aquesta temporada, la distinció ha estat per a Joan Casals, el popular Avi del Barça, per la seva relació amb el moviment penyístic i la seva presència a molts dels seus actes i activitats.

_AC48592
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut