Les Barça Academy del Japó celebren un Barça Academy Clínic amb Belletti

Les Barça Academy del Japó celebren un Barça Academy Clínic amb Belletti

Més de 60 nens i nenes de la Barça Academy Nara i la Barça Academy Fukuoka gaudeixen de l'activitat

L’escola de futbol del FC Barcelona, la Barça Academy, ha celebrat, durant el matí del divendres 26 de juliol, un entrenament molt especial a les instal·lacions de la Barça Academy Nara Ikoma per a 60 nens i nenes i dirigida per set entrenadors amb motiu de la gira que el primer equip del Club està fent aquests dies pel Japó. Aquest Barça Academy Clínic ha estat dut a terme per l’exjugador del FC Barcelona i actual Barça Legend Juliano Belletti.

La jornada esportiva per als més petits va començar amb un discurs del membre de la Junta Directiva del Club Pau Vilanova, seguit d’un altre del director del projecte Barça Academy, Carles Martín, i que va acabar amb unes paraules de Juliano Belletti. L’heroi de la Champions League de París 2006 va animar els més petits a jugar gaudint del futbol i a fer-ho tot seguint els valors del FC Barcelona: humilitat, esforç, ambició, respecte i treball en equip. Els nois van ser dividits en quatre grups i van prendre part en tres exercicis destinats a millorar les seves habilitats futbolístiques basades en la possessió i la pressió. Belletti es va sumar als exercicis amb els nens, i els va regalar una sessió d’entrenament que mai no oblidaran.

La relació del FC Barcelona i la Barça Academy amb el Japó arrenca tot just fa una dècada, quan la ciutat de Fukuoka va obrir la primera seu del projecte a l’Àsia, tot i que al país s’estaven celebrant Barça Academy Camps des de l’any 2007. Des d’aleshores, el Club ha obert tres escoles més al país, localitzades a Katsushika, Nara i Shihagawa Oimachi, totes elles dirigides per un director de Projecte Local (DPL) català format a les instal·lacions de la Barça Academy, als annexos al Miniestadi.

Actualment hi ha més de 1.200 nens que anualment s’entrenen sota les directrius dels entrenadors de la Barça Academy al Japó, seguint la mateixa metodologia que s’està desenvolupant a la seu de Barcelona i sota un estil de joc Barça dirigit per uns entrenadors que de manera periòdica van reciclant el seu coneixement sobre la forma de joc, la filosofia i els valors del Club. També hi ha un miler de jugadors i jugadores que cada any gaudeixen al país de les Barça Academy Camps que se celebren.

El Japó compta amb quatre de les 53 seus de la Barça Academy que actualment hi ha distribuïdes per tot el món, i, a més, ho han fet aconseguint uns grans resultats als grans tornejos internacionals que s’organitzen. Aquest mes d’abril del 2019, la Barça Academy Katsushika va guanyar la categoria sub-12 de la Barça Academy World Cup presented by Rakuten celebrada al Miniestadi i la Ciutat Esportiva Joan Gamper, en una competició de 64 equips. També la Barça Academy Fukuoka va fer un Top10 dels 54 participants a la categoria sub-10. A principis d’any van ser les acadèmies japoneses les que van guanyar tres de les quatre categories de la Barça Academy Cup APAC celebrada a Delhi (Índia), i només van quedar fora de la lluita pel títol a la sub-15.

El FC Barcelona transmet als esportistes de les Barça Academy de tot el món els valors del Club a través de l’esport i de la metodologia de joc basada en un estil de joc únic. El directiu Pau Vilanova ha reconegut que “és un plaer poder estar tan lluny de Barcelona i poder veure la passió de jugar seguint el nostre estil i aprendre amb el Barça. Avui Juliano Belletti ha vingut a aquesta Barça Academy Nara a explicar als més joves la seva pròpia experiència com a jugador i a compartir una mica de temps jugant amb ells. També, ha comentat als nens què és el que han de fer com a jugadors professionals i tot l’esforç que han de fer perquè aquest somni pugui convertir-se en una realitat”.

A començaments d’aquesta setmana, els entrenadors de la Barça Academy han dut a terme uns Barça Academy Clínics molt especials en col·laboració amb Rakuten, el patrocinador principal del Club, celebrats a Tòquio i a Kobe. D’aquesta manera han pogut donar als més petits l’oportunitat de provar els entrenaments seguint l’estil de joc Barça. Durant aquestes sessions d’entrenaments, els nens, a més, van tenir l’oportunitat de conèixer alguns dels jugadors del primer equip del FC Barcelona, com ara els darrers fitxatges del primer equip Antoine Griezmann o Frenkie de  Jong, entre d’altres.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut