Local

Héctor Santos a la final de l’europeu sub-23

Amb un salt de 7.67 metres s’ha classificat com a cinquè per a la final que es disputarà demà a les 16.30h

La jove promesa espanyola del salt de longitud, Héctor Santos, no ha fallat aquest matí en la ronda classificatòria de l’europeu sub-23 i demà (16.30h) lluitarà per les medalles a la ciutat sueca de Gälve. El blaugrana s’ha classificat com a cinquè gràcies a un salt de 7.67 metres.

Amb marge de millora

En el seu primer intent, Santos ja ha aconseguit el seu millor registre, tot i que en el segon salt -amb menys vent a favor (1,9 m/s)- ha repetit la marca d’un metre i seixanta-set centímetres. En l’últim intent, el jove de 21 anys s’ha quedat curt amb un salt de 7.43m.

Aquestes marques estan lluny dels últims registres marcats pel de Huelva, ja que en el campionat d’Espanya de la seva categoria va arribar a saltar per sobre dels 8 metres (8.11m), aconseguint el rècord del campionat. Cal destacar però, que el grec Miltiáldis Tentóglou, qui ostenta la millor marca europea de l’any amb set centímetres que més Santos, també s’ha quedat lluny del seu millor registre amb un salt de 7.80m.

El guanyador de la ronda classificatòria ha estat l’estonià Hans-Christian Hausenberg amb un salt que ha fregat els 8 metres (7.98m, +2,7 m/s).

 

Més notícies aquí