Yulimar Rojas, un diamant buscant-ne un altre

Yulimar Rojas, un diamant buscant-ne un altre

La tres vegades campiona del món s’estrena demà a la lliga del diamant 2019, després del seu darrer salt al míting iberoamericà el qual la va situar com a líder mundial del 2019

La ciutat de Lausana, a Suïssa, començarà a respirar atletisme a partir d’aquesta tarda. El salt de perxa serà l’encarregada d’obrir foc d’aquesta jornada de la lliga del diamant, competició organitzada per la IAAF en la qual competeixen els millors atletes del món, que aterra en aquesta petita ciutat en la segona prova del 2019 per al triple salt femení. 

Ibarguen i Rojas, de nou cara a cara

El passat mes de juny, la ciutat d’Oslo va ser la seu de la primera jornada en què es disputava el triple salt femení. La colombiana Caterine Ibarguen, gràcies al seu cinquè salt de 14.79 metres, es va emportar els 8 primers punts de la lliga i es va situar com la líder mundial del 2019. 

La rivalitat Ibarguen-Rojas és coneguda arreu del món de l’atletisme després que, en els passat Jocs Olímpics, la colombiana arravatés l’or a la blaugrana per només 19 centímetres de diferència. Una victòria que posteriorment passaria a mans de Yulimar en el campionat del món del 2017, en el qual la blaugrana es va imposar amb un salt de 14,91m.

La situació per demà, però, és molt diferent. Rojas arriba en un estat de forma espectacular tal com es va poder veure al míting iberoamericà disputat a Huelva, on va saltar per sobre dels 15 metres (15.06m), millorant a Ibarguen per quasi 30 centímetres en la llista dels millors salts de l’any. 

Amb camp per córrer 

De fet, l’atleta blaugrana encara té molts camins per recórrer als seus 23 anys. Més enllà de lluitar per la lliga del diamant (títol que encara no ha conquerit), l’actuació de la blaugrana a Huelva li va servir per aconseguir la mínima per als Jocs Olímpics del 2020.

 A més, d’aquí a poc més de 20 dies, la blaugrana competirà en els jocs Panamericans representant el seu país, una competició que es disputarà a la ciutat de Lima.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut