El Camp Nou estrenarà nova gespa al Trofeu Joan Gamper

El Camp Nou estrenarà nova gespa al Trofeu Joan Gamper

Avui s’inicien les tasques per canviar la gespa híbrida i renovar el sistema d’aspersió, que finalitzaran a principis d’agost per què es puguin estrenar en el partit contra l’Arsenal

El Camp Nou ha començat aquest dimecres el procés de canvi de gespa híbrida i la renovació del sistema d’aspersió del terreny de joc. Està previst que aquestes tasques es desenvolupin durant tot el mes de juliol i estiguin acabades a principis del mes d’agost coincidint amb la 54a edició del Trofeu Joan Gamper, el primer partit de la temporada 2019/20 a l’Estadi i que enfrontarà l’equip blaugrana i l’Arsenal anglès, l’actual subcampió de l’Europa League.

Aquest nou terreny de joc serà exactament igual que els dels camps d’entrenament 2 i 3 de la Ciutat Esportiva que ja es van renovar el darrer estiu i que han tingut una gran acceptació tant per part dels tècnics com també per part dels jugadors. Les renovacions i millores estivals permeten estar sempre al dia en les últimes tendències de materials.

La gespa, que ha estat seleccionada estrictament dins de diferents vivers d’Europa i produïda segons els requeriments pel FC Barcelona, ha arribat provinent d’Extremadura en camions frigorífics en forma de rotllos d’1,2 metres d’amplada. En tot moment, tant al viver com a l’Estadi, s’han controlat els valors de temperatura, humitat i s’ha seleccionat la tracció per fer la recollida i la col·locació de la planta en el seu moment més idoni. Un cop hagi estat instal·lada a l’Estadi, començaran les feines de cosit amb màquines híbrides d’última generació.

Aprofitant el canvi de la gespa també es renova el sistema d’aspersió del terreny de joc i part del substrat existent i es millora la zona perimetral del terreny de joc, ampliant i renovant el tros artificial que està situat al voltant de les banquetes i el lateral.

El darrer canvi de la gespa del Camp Nou es va realitzar en la temporada 2016/17, amb la novetat de la implementació del sistema de la gespa híbrida per reforçar la gespa 100% natural. Aquest sistema proporciona una tracció i una estabilitat del terreny de joc més uniforme durant tot l’any i per tant s’obtenen unes prestacions millors en el camp per a la pràctica del futbol.

mini__P1F6806
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut