El repòquer dels invictes, el balanç de la temporada 2018/19

El repòquer dels invictes, el balanç de la temporada 2018/19

La temporada 2018/19 ha estat per emmarcar, amb cinc títols a les vitrines del Museu i assolint un fet històric a la competició regular

Del  pòquer al repòquer. Dels quatre títols de la temporada 2017/18 als cinc trofeus del curs 2018/19. El Barça Lassa d’hoquei patins ha ampliat la seva col·lecció d’èxits en una temporada fantàstica en què s’ha ubicat al Museu la Lliga Catalana, la Continental, la Intercontinental, la Copa i l’OK Lliga. Són cinc títols de gran valor que formen el quart repòquer de la història de la secció, repetint les fites de les temporades 2001/02, 2004/05 i 2005/06.

La temporada va començar amb l’èxit de la Lliga Catalana, un títol que es resistia i que el Barça Lassa va guanyar amb un solitari gol a la pròrroga contra el Lleida. Havia arribat la primera alegria de l’any però, al cap de pocs dies, l’equip encaixava un cop dur amb la derrota a la final de la Supercopa d’Espanya davant el Liceo.

La desfeta va oblidar-se ben aviat a Riazor, iniciant l’OK Lliga a casa d’un dels màxims rivals i començant amb victòria un recorregut exemplar a la competició regular. De mica en mica, l’aposta del mànager esportiu Toni Miró per incorporar el jove de la casa Nil Roca (cedit les dues últimes temporades al Noia Freixenet) i del golejador João Rodrigues (Benfica) anava donant els seus fruits mentre l’equip d'Edu Castro continuava fidel a un estil de joc ofensiu que ja havia donat grans alegries el curs anterior.

Èxits internacionals

La victòria a la Lliga Europea 2017/18 va permetre ampliar la llista de títols amb la Copa Continental –decidida en una tanda de penals contra el Porto– i la Intercontinental –aconseguida a la pròrroga també contra el Porto. Tant a Barcelos com a San Juan, l’equip blaugrana va seguir guanyant-se la condició de millor equip del món.

Els èxits internacionals no van despistar un equip que té molt clars els objectius: aspirar a tots els títols. Va revalidar la Copa del Rei, a Reus i contra el Liceo, i jornada rere jornada va demostrar la seva fermesa a l'OK Lliga mentre, a la Lliga Europea, superava els quarts de final. A la semifinal jugada a Lisboa, però, el Porto es va imposar a la tanda de penals i la corona europea va deixar de ser  blaugrana.

Un fet històric

L’OK Lliga, l’objectiu principal del curs, es va aconseguir de manera clara, a falta de quatre jornades i havent cedit només tres empats en la primera volta. Això va provocar que l’equip acabés el curs amb una ambició molt clara, com si fos un sisè títol: no perdre cap partit i entrar a la història de l’OK Lliga com el primer equip invicte. Dit i fet!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut