Reconeixement als guanyadors de la primera Lliga de la història

Reconeixement als guanyadors de la primera Lliga de la història

L’equip guanyador de la Lliga 1958/59 ha estat homenatjat a Sala París del Camp Nou

Aquest dijous, a las Sala París del Camp Nou, s’ha celebrat un emotiu acte de reconeixement a l’equip que va guanyar la primera Lliga de la història de la secció de bàsquet la temporada 1958/59. Jugadors de l’època, entre els quals Nino Buscato, Jordi Bonareu, Andreu Valbuena i Roberto Plana, així com l’entrenador Jaime Isal, han estat presents en aquest acte de reconeixement que també ha servit per fer un tribut a d’altres jugadors del passat blaugrana.

Més que un Club

El directiu responsable de la secció Joan Bladé, que ha fet entrega de diferents obsequis als homenatjats, ha comentat que “és un dia molt important, aquest reconeixement és una demostració que el Barça és més que un Club. Fa 60 anys de la primera Lliga i de la primera Copa, és a dir, del primer doblet” i ha afegit que “és molt important que la nostra base, que els nostres jugadors actuals, coneguin la nostra història i poder transmetre el vostre esforç a tothom. Heu estat i sou un exemple”, ha explicat durant la seva intervenció.

Fita històrica

Jordi Bonareu, com a representant de la generació guanyadora de la Lliga i que ha entregat una samarreta de l’època al Club, ha explicat que “celebrem una fita molt important per a la història del Barça. Recordo quan jugàvem al vell camp de Les Corts i la nostra afició va ser clau. Fins i tot recordo que Jordi Pujol estava assegut a la seva localitat”. “Era un equip de la casa, amb un entrenador de la casa. Isal va ser un gran entrenador, sempre ens va demostrar la seva confiança i ens animava. Aquell equip estava capitanejat pel Joan Canals, una gran persona, i que ens cuidava com un pare perquè era el veterà”.

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, així com Eduard Portela, president d’honor de la l’ACB i Pedro Ansa, president de l’Associació de Veterans del bàsquet blaugrana, també han estat presents a l’acte.

Joan Bladé i Jordi Bonareu 60 aniversari Lliga bàsquet
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut