El Palau decideix la final

Només hi ha un precedent de cinquè partit a casa i el Barça va superar al Caja Segovia per endur-se el títol de la temporada 2010/11

El Barça Lassa es jugarà el títol de lliga a casa davant de més de 6 mil persones en el cinquè i definitiu partit de la sèrie contra ElPozo (dissabte, 21h, Palau Blaugrana). És el premi per haver quedat primers a la lliga regular, i pot ser un factor determinant com demostren les estadístiques històriques.

La LNFS s’ha decidit en vuit ocasions al cinquè partit, i només una vegada va guanyar l’equip visitant. Va ser precisament el Barça, que va superar ElPozo a Múrcia en el cinquè partit de la final 2011/12. La resta, set victòries de l’equip que es jugava el títol a casa. Uns números que demostren la importància del factor pista en el moment més decisiu de la temporada.

Un precedent blaugrana

El Barça només s’ha jugat el títol a casa en una ocasió. Va ser la temporada 2010/11, la primera lliga de la història de la secció. En aquella ocasió el Barça va superar al Caja Segovia en un partit per a la història per un ajustat 3-2. El Barça també ha viscut l’altra cara de la moneda. Les dues últimes temporades el conjunt de Plaza ha caigut derrotat en el cinquè partit a Torrejón davant Movistar Inter.

Entrades exhaurides

El Palau registrarà un ple absolut amb més de 6 mil persones. El Club ha esgotat totes les entrades que s’han posat a la venda en qüestió de mig dia. Fins ara la millor entrada de la temporada són 5434 espectadors en el segon partit contra ElPozo, i la millor entrada històrica són 6923 espectadors en el quart partit de la final contra Movistar Inter de la temporada 2016/17.