Reial Madrid - Barça Lassa: S'escapa la victòria en l'últim segon (81-80)

Els culers perden un partit que havien dominat des de l'inici gràcies a la defensa. La final es trasllada al Palau amb un 2-0

Derrota que no s'albirava (81-80). El Barça Lassa encaixa un cop dur a la pista del Reial Madrid després de dominar el marcador i el partit fins a un final ajustat que s'ha decidit amb un triple de Carroll a l'últim segon. Els de Pesic havien construït una victòria basada en una estratosfèrica defensa i en el control del rebot, però quan faltava un segon per a la finalització d'aquest segon partit de la final de la Lliga Endesa tot s'ha esvaït. Heurtel, selecte i afinat, tot i ser el màxim anotador del partit amb 30 punts no ha pogut evitar que el 2-0 s'enlairés en aquesta sèrie.

La defensa culer funciona

El Barça Lassa ha transformat la càrrega ambiental en intensitat defensiva. Els de Pesic han comparegut en el segon partit d’aquesta final a Madrid amb una actitud defensiva estratosfèrica -solament els hi ha faltat controlar el rebot, una tendència que ha virat al segon quart i que han dominat tant en atac com en defensa fins al final-. Com a conseqüència, el Reial Madrid s’ha quedat en 11 punts en el quart d’arrancada (11-17). De fet, els locals només han estat capaços de realitzar quatre cistelles de joc en els 10 minuts inicials.

La defensa ha donat pólvora a l’atac. Ara bé, els punts culers, altre cop, han estat liderats per un incansable Heurtel. El base francès, amb 10 unitats a la finalització del primer acte, ha estat l’únic blaugrana, juntament amb Claver, amb el canell calent. Una falta d’encert que ha semblat mullar la pólvora defensiva. Perquè al minut 18 de matx, el Madrid ha retallat distàncies i, amb un parcial de 8-0, s’ha posat per davant per primera vegada (29-27). Però en aquest complicat moment, els de Pesic han recuperat el caràcter i el control del lluminós gràcies a un 0-7 (29-34, min 20).

Heurtel catapulta l’avantatge culer

El signe d’aquest segon partit de la final de la Lliga Endesa no ha canviat en el segon acte. La contundència en defensa del Barça Lassa s’ha sostingut i l’espectacularitat encistelladora d’Heurtel ha incrementat encara més. En aquest context, els de Pesic han assolit un +12 (39-51, min 26). Si bé el base francès sumava punts al comptador barcelonista des de tots els angles i de totes maneres, els de Laso retallaven distàncies des del tir lliure. Uns punts complementats amb tres triples consecutius.

El punt s'escapa al darrer sospir

Al definitiu quart s’ha arribat amb un 53-59, que ha evidenciat el ritme imposat pels culers. Els de Pesic han sabut lidiar amb l’embranzida del Reial Madrid i cada vegada que els locals han reduït l’avantatge en aquest període, els barcelonistes han tornat a posar terra de per mig. D’aquesta manera, quan faltaven 20 segons pel final, el marcador reflectia un 74-79. Ara bé, tot ha canviat en un final llarg i ajustadíssim. Els blaugrana no han resistit l'empenta local i la victòria s’ha escapat amb un triple de Carrol a l'últim segon. La final ja reflecteix un 2-0. Ara, al Palau Blaugrana els culers hauran d'allargar la vida al títol de la Lliga Endesa -el Reial Madrid està a un triomf d'alçar el trofeu-. El primer assalt en territori culer aquest dimecres 19 (21.00 h)