Riudecanyes reuneix les penyes de Tarragona Nord

Riudecanyes reuneix les penyes de Tarragona Nord

El directiu Pau Vilanova i els ex jugadors Asensi, Zuviria i Paco Martínez assisteixen als actes commemoratius de la trobada tarragonina

Les penyes barcelonistes de la Federació de Tarragona Nord han celebrat aquest diumenge 16 de juny la seva 18ª Trobada a la població de Riudecanyes. Representants d’un total de 24 penyes de la zona tarragonina s’han reunit a aquesta població del Baix Camp per a celebrar la seva trobada anual en el marc del sisè aniversari de la Penya Barcelonista Riudecanyes.

El FC Barcelona ha estat representat en aquesta celebració pel directiu responsable de penyes, Pau Vilanova, i ha comptat també amb la participació dels ex jugadors Juan Manuel Asensi, Rafael Zuviría i Paco Martínez, tots tres membres de l’Agrupació Barça Jugadors i integrants de la plantilla que va aconseguir la primera Recopa pel Barça, al guanyar la mítica final de Basilea de fa 40 anys.

Protagonistes de Basilea'79

Després d’una visita guiada al Castell Monestir Sant Miquel d’Escornalbou per a aquells penyistes que han estat a primera hora a Riudecanyes, la jornada ha continuat a la sala de la Societat Recreativa amb un col·loqui sobre la final de Basilea del 1979, en la que els tres jugadors protagonistes d’aquell partit, Asensi, Zuviría i Martínez, han exposat les seves sensacions al voltant de la final, han agraït la conducta i el suport que van rebre de l’afició, i han explicat diferents anècdotes del partit i de les seves carreres esportives en el Barça. L'anècdota emotiva del col·loqui s'ha produït quan Paco Martínez ha preguntat quants dels presents havien estat a Basilea, i la resposta ha estat una dotzena de braços aixecats que ha sorprès als propis jugadors. 

La part més institucional de la jornada s’ha celebrat posteriorment a l’Ajuntament de la població, on ja amb la presència del directiu Pau Vilanova, la comitiva barcelonista ha estat rebuda pel nou alcalde de Riudecanyes, Ernest Roigé, que d’aquesta manera efectuava el seu primer acte oficial després que el dissabte es fes efectiu el seu nomenament. També han assistit a l’acte, el president de la Penya Barcelonista Riudecanyes, Sergi Pitarch, el president de la Federació de Penyes de Tarragona Nord, Josep Borrull, i el patró de la Fundació Barça, Josep Maldonado.

Després de les paraules de benvinguda per part de l’alcalde i d’agraïment per l’acollida rebuda per part de Pau Vilanova, s’ha fet el corresponent intercanvi d’obsequis, i el directiu barcelonista ha signat en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament en nom de la Junta Directiva del FC Barcelona.

Un cop acabat l’acte de l’Ajuntament, tothom s’ha dirigit a l’Edifici de l’Eura, on s’ha celebrat el dinar commemoratiu de la trobada en la que han participat un total de 170 barcelonistes, i on els representants de les 24 penyes assistents han rebut el corresponent obsequi recordatori de la trobada.    

Pau Vilanova: “Aquesta trobada culmina una temporada de molta feina per a totes les penyes que treballen constantment per estendre el barcelonisme pel seu territori. Aquesta meravellosa jornada permet reunir un gran nombre de penyes que són ambaixadors del nostre Club, i que aprofiten la trobada per poder intercanviar experiències i maneres d’actuar”.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut