Reial Madrid - Barça Lassa: Derrota en el primer assalt (87-67)

Els de Pesic cauen en el primer partit de la serie de la final de la Lliga ACB en un duel en què els blaugranes no han pogut mostrar el seu joc davant un encertat conjunt blanc

El primer assalt de la final de la Lliga ACB l’ha guanyat el Reial Madrid. El Barça Lassa no ha estat inspirat i no ha pogut desplegar el seu joc habitual davant un rival molt encertat des del triple, però també amb una sòlida defensa.

El partit no ha començat de la millor manera pel Barça Lassa després d’encaixar un parcial inicial de 9-0. Tot i això, els de Pesic han reaccionat a través del rebot ofensiu - 18 en el total del partit - i s’han apropat al marcador (14-13, min 8).

El Madrid, superior des del triple

El joc exterior blanc ha estat clau perquè els de Pablo Laso agaféssin avantatge amb el pas dels minuts. Sobretot, a través d’uns inspiradíssims Sergio Llull i Campazzo - màxim anotador del partit amb 19 punts - que han sotmès als blaugranes des del triple (32-19, min 13). No estava fi el conjunt blaugrana en defensa, però tampoc li sortien les coses en atac i se’n resentia l’anotació.

Oriola, Singleton i Claver han estat els jugadors que han sostingut l’anotació culer durant la primera meitat, tot i que un gran triple de Campazzo ha deixat el marcador amb avantatge de 15 punts de diferència favorable als blancs abans del descans.

Sense inspiració

A la represa, els de Pesic han aconseguit retallar quatre punts a l’electrònic. I tot gràcies al gir anotador exterior. I és que els blancs han passat a anotar 1/5 des de la línia de 6.75, mentre que els blaugranes, a través d’Oriola i Singleton, han anotat 4/5 per situar-se a 11 punts (63-52).

Tot i que el Barça Lassa ha estat capaç de retallar fins als 9 punts de diferència a l’inici de l’últim quart, els blancs han despertat amb un parcial d’11-0 per assolir la màxima avantatge blanca en tot el duel (74-54, min 34). Però els de Pesic han tornat a reaccionar a través de Hanga i Heurtel, protagonista culer en aquest últim quart i màxim anotador del Barça del partit amb 14 punts, i han replicat amb un parcial de 0-9 per tornar a apropar-se als blancs (74-63, min 36).

El Madrid, però, no s’ha deixat sorprendre i s’ha acabat imposant amb claredat per apuntar-se el primer punt d’aquesta final davant un Barça, que tot i no abaixar mai els braços mai s’ha trobat còmode durant el partit. El segon assalt tornarà a ser a Madrid el proper dilluns (21 hores).