Mor l’exdirectiu Ramon Pont

Mor l’exdirectiu Ramon Pont

Durant la seva etapa al Club, del 2010 al 2018, va contribuir al creixement de la Fundació Barça, de la qual va ser vicepresident primer

Ramon Pont  Amenós, que va ser directiu del FC Barcelona i vicepresident de la Fundació Barça, ha mort avui als 82 anys. Nascut a Tàrrega (1 d’abril del 1937), Pont es va incorporar a la Junta Directiva del Club al juliol del 2010, com a integrant de la candidatura de Sandro Rosell guanyadora de les eleccions.

Pont, que era el directiu més veterà de la Junta, va renunciar al càrrec al febrer del 2018 per motius personals i el seu lloc a la Junta Directiva va ser ocupat pel seu germà Josep Pont, que posteriorment va ser ratificat en l’Assemblea de Socis Compromissaris de l’octubre passat.

Després de la seva dimissió com a directiu, va continuar com a patró de la Fundació Barça, entitat a la qual va estar molt lligat des de la seva arribada al Club. Com a vicepresident primer de la Fundació, Pont va contribuir d’una manera decidida i entusiasta al seu creixement, a través de l’impuls de programes que utilitzen l’esport com a eina per promoure valors positius entre els nens i nenes de tot el món, i aliances internacionals amb agències de les Nacions Unides, la Fundació Bill & Melinda Gates, la Fundació Leo Messi i la Fundació Pies Descalzos, entre d’altres. Pont solia dir: “La felicitat més gran és fer feliços els altres i amb la Fundació pots fer feliç molta gent”.

Ramon Pont va ser un empresari d’èxit i va tenir una llarga trajectòria professional  com a president del Grup Borges, companyia familiar líder en els sectors de l’oli d’oliva i els fruits secs. Va cursar estudis a la Business Administration de la Universitat de Geòrgia (EUA), i era enginyer T. Industrial per l’Escola d’Enginyers Tècnics de Barcelona i professor mercantil de l’Escola d’Alts Estudis Mercantils de Barcelona. Entre altres càrrecs, va ocupar la presidència internacional d’AIESEC (Associació Internacional d’Estudiants de Ciències Econòmiques i Empresarials), i va ser president de FEDIOL (Federació Europea de les Empreses del sector d’Extracció i Refinació dels Olis Vegetals), així com president nacional de la Jove Cambra.

El FC Barcelona i la Fundació, a través del president Josep Maria Bartomeu, expressa el seu més sentit condol per la mort “d’un company molt estimat per la seva qualitat humana i un home que va ser clau en el desenvolupament de la Fundació en els darrers anys. Era la veu de l’experiència dins la Junta, i tots l’admiràvem pels seus valuosos consells i els valors que sempre guiaven les seves actuacions i les seves paraules. El trobarem molt a faltar i tant els que vam tenir la sort de ser els seus amics i companys, com els barcelonistes de cor, acompanyem la família i els amics en aquests moments difícils per una pèrdua tan sentida”.

El funeral se celebrarà dilluns 17 de juny a les 11 hores a la Parròquia de Sant Bartomeu de Sitges.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut