Històries de la Copa Amèrica (IV): Leo Messi, un hat-trick en 19 minuts…, com a suplent

En la darrera Copa Amèrica, el crac argentí va marcar tres gols contra Panamà en el segon partit de la fase de grups, i es va convertir en el hat-trick més ràpid de la història de la competició

S’apropa una nova edició de la Copa Amèrica, un torneig històric que sempre acostuma a tenir una gran representació blaugrana. Un dels principals noms propis és Leo Messi, que disputarà la seva cinquena Copa Amèrica amb la selecció argentina després d’haver jugat la del 2007, 2011, 2015 i 2016. Precisament en aquesta última edició, en la del Centenari, el crac argentí va deixar una exhibició per al record: un hat-trick en 19 minuts..., i com a suplent!

Era la segona jornada de la fase de grups, i l’Argentina venia de vèncer Xile per 2-1 a la primera jornada. Arribava el torn d’enfrontar-se a Panamà, i Tata Martino, llavors seleccionador argentí, va decidir deixar Leo Messi a la banqueta. A la segona meitat, el ‘10’ va entrar a la gespa, i als sis minuts d’entrar, ja va veure porteria (minut 67), definint amb l’esquerra des de dins l’àrea.

El segon arribaria als 78 minuts de joc amb un gol marca de la casa: brutal llançament de falta per l’escaire rival. I uns minuts després, Messi culminava el seu frenètic hat-trick amb un bon retall dins l’àrea i una gran definició amb la cama esquerra (minut 86), i va certificar així el hat-trick més ràpid de la història de la competició. L’Argentina acabaria guanyant el duel amb un contundent 5-0 per certificar l’accés als quarts de final.

Líder d’assistències i MVPs

A més, cal destacar que Leo Messi és el jugador amb més assistències de la història de la competició amb un total d’11: una a la Copa Amèrica del 2007, tres el 2011, tres el 2015 i quatre el 2016. També és qui més MVPs del partit ha aconseguit, amb un total de 9: dos el 2011, quatre el 2015 i tres el 2016. El capità barcelonista ha aconseguit també tres subcampionats (2007, 2015 i 2016) però mai ha pogut proclamar-se campió. Així doncs, Messi buscarà aconseguir el trofeu de Copa Amèrica per sumar un nou èxit més al seu palmarès.