Local

Lliçons de futbol i anglès al Manchester United

Els exjugadors del Barça, Xavi Moro i Alguer Brugarola, tornen del Regne Unit després de finalitzar les beques concedides per l’Agrupació

Alguer Brugarola i Xavi Moro van canviar de ciutat, equip i idioma durant cinc dies: Barcelona per Manchester, el Barça pel United, i el català per l'anglès. Una experiència que l'Agrupació Barça Jugadors va buscar brindar-los. Una etapa més en el seu viatge per millorar la seva formació com a entrenadors.

“La veritat és que ha estat una experiència professional única. Ha sigut emocionant formar part dels entrenaments del Manchester United”, confessa Moro. L’Agrupació va concedir a tots dos una beca per perfeccionar l'anglès a l'estructura esportiva del Manchester United.

Tot va néixer de la voluntat de l’Agrupació per seguir complint amb els seus compromisos socials i esportius. En aquest cas, posant en contacte amb el Manchester United dos entrenadors que s'estan formant dins l'entitat. Eduardo Juan, directiu de l’Agrupació i responsable del projecte, puntualitza: “És una experiència que afavoreix les seves vides professionals i estableix una continuïtat a les seves carreres com a tècnics”.

Moro i Brugarola acudien cada dia a la ciutat esportiva del United, com a qualsevol altre entrenador del club. Lluint l'escut dels “red devils” i integrats a l’staff, observaven els entrenaments de les categories inferiors, del filial i del primer equip. “Tot ha estat molt positiu. Em quedo amb el que he après i amb haver compartit moments amb Mourinho, Juan Mata i Ander Herrera”, destaca Brugarola.

Ell parlava a peu de camp amb els tècnics del club anglès. Prenia notes de la planificació dels entrenaments, l'organització de les tasques i sobre com variava el nivell físic al llarg de tota una sessió. La fascinació per conèixer una nova ciutat i un gran club ràpid es va convertir en la responsabilitat d’absorbir tots els coneixements possibles.

A les tardes, els socis de l’Agrupació van seguir amb les classes d'anglès amb professors nadius, programades per l’start up d'idiomes Milingual. A més, van tenir temps de visitar la ciutat i, fins i tot, van conèixer Liverpool.

Per posar el fermall d'or a aquesta estada van trepitjar Old Trafford. L'estadi on va dirigir Alex Ferguson, va driblar Ryan Giggs o va marcar Bobby Charlton. Escenari de grans nits de futbol, territori per a les llegendes. El mateix que anomenen el Teatre dels Somnis. El lloc perfecte on tancar una experiència per emmarcar.

Més notícies aquí