Rafinha fa lliurament les copes de campions en la Barça Academy World Cup

Rafinha fa lliurament les copes de campions en la Barça Academy World Cup

Les copes de campions queden repartides entre equips de quatre continents

La Barça Academy World Cup presented by Rakuten 2019 ha arribat al seu punt final amb la disputa de les finals del torneig en sobre la gespa del Miniestadi del FC Barcelona. El padrí de la present edició, el jugador del primer equip Rafinha Alcántara, ha estat l'encarregat de fer el lliurament de trofeus als quatre equips campions i subcampions després d'haver repartit pilotes i samarretes entre els jugadors que han disputat la competició. En el lliurament de premis ha estat acompanyat pel directiu del FC Barcelona Xavier Vilajoana i pel director del projecte Barça Academy, Carles Martín. En aquesta vuitena edició han pres part un total de 2.100 nens i nenes entre els 6 i els 14 anys que han representat a 23 països i a un total de 51 Barça Academy i Barça Academy Camps.

En el terreny competitiu, els trofeus han quedat molt repartits. Tant és així, que les copes de campions de cadascuna de les quatre categories han anat a parar a un equip d'un continent diferent. En Sub-8, els guanyadors han estat els jugadors de la Barça Academy Lagos, que acabaven derrotant als Barça Academy Camps Itàlia per un ajustat 3-2. En Sub-10 ha arribat l'única victòria europea, que ha estat per a la Barça Escola Barcelona, que després de finalitzar el temps reglamentari amb 1-1 ha derrotat en els penals a la Barça Academy Varsòvia.

Pel que respecta a les categories majors, en Sub-12 la Barça Academy Katsushika ha aconseguit la millor classificació de l'equip japonès en la història del torneig en imposar-se en la final a la Barça Academy PRO Nova York per 2-1 després de remuntar el punt inicial de l'equip estatunidenc. Per part seva, en Sub-14 el triomf ha estat per a la Barça Academy PRO Nova York, que s'ha imposat per 2-1 a una combativa Barça Academy Lusaka que no ha donat la sensació de ser debutant en el torneig.

Per a les estadístiques, en aquesta edició s'han jugat un total de 650 partits, més d'un 10% més que els 592 de la passada campanya, i entre els 188 equips han aconseguit anotar un total de 2.543 gols, la qual cosa suposa una mitjana de 3,55 per xoc. També destaca que per primera vegada hi ha hagut un campió de cadascun dels continents, anteriorment només l'any 2012 va haver-hi un vencedor de tres continents diferents, amb victòries per a Barcelona per Europa; Siheung (Corea) i Fukuoka (el Japó) per Àsia, i per al Vitoria de Bahia (Brasil) per Amèrica.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut