Marc Gual penja els patins després d’una llarga i exitosa carrera

Marc Gual penja els patins després d’una llarga i exitosa carrera

El blaugrana, de 38 anys, assumirà la tasca de delegat del primer equip a partir de la temporada vinent

Penja els patins. Marc Gual, tot un mite de l’hoquei, deixarà de ser jugador professional del Barça Lassa un cop s’acabi la temporada. Així ho ha anunciat en la roda de premsa celebrada aquest dimecres al Palau Blaugrana, en que també s’ha informat que el de Sant Sadurní d’Anoia seguirà vinculat al primer equip, assumint la tasca de delegat a partir del curs vinent.

Exitosa trajectòria

A l’edat de 38 anys (en farà 39 el 13 de desembre) Gual posarà punt i final a una llarga i exitosa carrera esportiva, havent disputat més de vint temporades en els millors clubs de l’OK Lliga i d’haver viscut una etapa gloriosa amb la selecció espanyola (cinc Mundials i quatre Europeus entre el 2005 i el 2013). També va guanyar una Copa Amèrica (2010) amb la selecció catalana.

Format al Noia Freixenet, Gual va debutar a l’OK Lliga el 1997 i el 2003 va fitxar pel Reus Deportiu, on va consolidar-se com un dels grans jugadors de la categoria, assolint una CERS, una Copa del Rei, una Supercopa d’Espanya, una Lliga Europea i un Mundial de Clubs. El curs 2009/10 va militar al Liceo, on va guanyar una CERS i va ser considerat l’MVP de l’OK Lliga. A la Corunya només va estar-hi una campanya, ja que va tornar a Reus per guanyar l’OK Lliga i tornar a ser, juntament amb Guillem Trabal, l’MVP de la competició.

26 títols amb el Barça

Als nou títols amb la selecció i als set amb el Reus i el Liceo, cal sumar al palmarès personal de Gual els 26 trofeus obtinguts al llarg de vuit temporades al FC Barcelona: set OK Lliga, sis Supercopes, cinc Copes del Rei, tres Lligues Europees, dos Intercontinentals, dos Continentals i una Lliga Catalana.  

Va arribar el 2011 a Can Barça i, amb tres entrenadors diferents (Gaby Cairo, Ricard Muñoz i Edu Castro), sempre ha demostrat un gran rendiment dins la pista, regalant incomptables dianes als seus companys gràcies a les seves assistències de gol marca de la casa. Gual també es caracteritza per la seva capacitat de gestió del joc i per ser un dels ‘cervells’ tàctics de l’equip. Aquest curs ha marcat 27 gols i ha fet 35 assistències de gol en 51 partits.

Un Barça – Reus com a comiat del Palau

El darrer duel de Marc Gual al Palau Blaugrana serà el Barça – Reus que es jugarà aquest dissabte 25 (18.00 hores). Serà, curiosament, un clàssic entre els dos equips que més han marcat la trajectòria d’un esportista que mereix ser recordat com un dels jugadors més complets de la història de l’hoquei patins.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut