Barça Lassa – Ángel Ximénez Avia: Nova exhibició del campió! (42-24)

Els blaugrana culminen un triomf més i s’acomiaden de l’afició amb un festival ofensiu, alçant la 26a Lliga Asobal

El Barça Lassa ha superat l’Ángel Ximénez per 42 a 24 en el darrer duel del curs al Palau, corresponent a la penúltima jornada de la Lliga Asobal. L’enfrontament ha estat marcat per la gran actuació dels blaugrana en totes les parcel·les del joc, on sempre han anat per davant al marcador. Ludovic Fàbregas, amb 7 gols, ha estat el màxim golejador blaugrana. A més, s’han celebrat els 75 anys de la secció del Club i s’ha entregat la 26a Lliga Asobal als campions.

El duel s’ha iniciat amb el Barça Lassa mostrant un joc ofensiu molt vertical en transició i oferint una sòlida actitud en defensa. L’encert de cara la porteria rival ràpidament ha situat un còmode avantatge a l’electrònic (5-1, min 5). Tot i el bon inici, els visitants, amb una bona circulació de pilota, han escurçat diferències (6-4, min 10).

Víctor Tomàs marca la diferència

De la connexió entre Pérez de Vargas i els jugadors més ràpids com el capità, els de Pascual han tornar a prémer l’accelerador. Víctor Tomàs, amb cinc dianes gairebé consecutives, ha marcat el camí  firmant el 13 a 7. En el tram final del primer temps, la gran versió coral dels blaugrana ha brillat sobre la pista del Palau, arribant  a l’equador del matx amb la màxima diferència del duel (24-12, min 30).

Els campions aixequen la 26a Lliga ASOBAL

A la represa, el ritme d’anotació ofensiva s’ha reduït. Tot i això, amb un Möller molt solvent sota els pals i la gran teranyina defensiva dels jugadors de camp, els blaugrana no han permès als visitants apropar-se a l’electrònic. De fet, un gol en transició de Ludovic Fàbregas ha tornat a situar el màxim avantatge del duel (29-15).

Amb el ritme del duel de color blaugrana i recuperant l’olfacte ofensiu, de la mà d’un eficaç Sorhaindo, el Barça Lassa ha trencat de manera definitiva el partit. De fet, onze jugadors de camp han vist porteria. Així doncs, 28è triomf blaugrana, que manté invicte el combinat de Xavier Pascual a falta d’una jornada per acabar la competició.

Finalment amb aquesta victòria, el Barça Lassa continua immers en la preparació per al seu gran objectiu: la VELUX EHF Final4 del primer cap de setmana de juny a Colònia.

Barça Lassa, 42
Puente Genil, 24

Barça Lassa: Pérez de Vargas (-), Víctor Tomàs (6), Entrerríos (2), Sorhaindo (5), Ariño (3), Petrus (-) i Mem (3) – set inicial – Andersson (1), N’Guessan (-), Aleix Gómez (5), Dolenec (-), Ilic (6), Pálmarsson (1), Möller (-) i Fabregas (7)

Puente Genil: Lombes (-), Cuenca (2), Castro (6), Rudovic (4), Chispi (1), Almeida (2) i Alonso (3) – set inicial – Costa (2), Monteiro (2), De Hita (-), Chaparro (1), Martín (-) i Consuegra (1)

Parcials: 5-1 / 6-4 / 13-7 /18-8 / 21-11 / 24-12 (descans) 26-14 / 31-16 / 35-19 / 36-22 / 39-22 / 42-24

Àrbitres: Jordi Ausàs Busquets i Miquel Florenza Virgili han amonestat amb targeta groga a Víctor Tomàs (min 8)

Observacions: Kamil Syprzak, Gilberto Duarte i Nemanja Ilic s’han acomiadat de l’afiació en el seu últim partit disputat al Palau Blaugrana.