Presentat el llibre ‘Història de l’hoquei patins blaugrana’

Presentat el llibre ‘Història de l’hoquei patins blaugrana’

La publicació realitzada per l’Associació de Veterans d’Hoquei Patins del Club repassa els èxits de la història de la secció amb dades i fotografies inèdites

Era tota una assignatura pendent. El llibre Història de l’hoquei patins blaugrana és tota una realitat després d’haver-se presentat aquest dimecres 15 de maig. La publicació, escrita pel periodista Carles Gallén i realitzada per l’Associació de Veterans d’Hoquei Patins, és una enciclopèdia imprescindible per entendre la història de la secció barcelonista, amb dades i fotografies inèdites d’un gran valor. Per adquirir el llibre s’ha de sol·licitar un exemplar a l’adreça electrònica infoveteransfcbh@gmail.com

Un emotiu acte amb diverses generacions de jugadors

L’acte de presentació dut a terme a la Sala París, amb uns 150 assistents, ha comptat amb la presència del directiu Jordi Argemí, el mànager esportiu de la secció Toni Miró, la plantilla del primer equip i els tècnics Edu Castro i Jordi Roca, entre altres personalitats.

Durant la presentació conduïda per la periodista Imma Pedemonte, el president de l’Associació de Veterans, Ramon Pons, ha destacat la importància de tenir un llibre en què es pugui trobar l’origen de la secció i també els diferents capítols, amb més o menys èxits, d’una secció que suma fins a 123 títols oficials abans de complir 77 anys d’història (l’1 de juny). “Fer aquest llibre és una fita que ens vam plantejar quan vam crear l’Associació de Veterans”, ha dit Pons, el porter del primer equip campió d'Europa (1973).

L’autor Carles Gallén, fill de l’exjugador Pere Gallén, ha subratllat el costós treball de documentació que s’ha dut a terme per fer aquest llibre. “Hem hagut de treballar molt amb el que tenien guardat els jugadors i les hemeroteques”. “He gaudit fent aquest llibre, perquè descobrir la història del meu esport és apassionant”, ha dit Gallén.

Entre els nombrosos exjugadors i llegendes de l’hoquei presents a l’acte ha destacat l’assistència de Paco Valsecchi i de Josep Maria Prieto (de 98 i 94 anys, respectivament), que són els dos exjugadors vius amb més edat i que han rebut els aplaudiments del públic quan han estat obsequiats amb el llibre per part dels membres de la Junta Directiva de l’Associació de Veterans.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut