“Tornar a aixecar el títol seria una alegria enorme, una felicitat increïble”

“Tornar a aixecar el títol seria una alegria enorme, una felicitat increïble”

Matias Pascual veu l’equip en un estat de forma òptim i espera, si tot va bé, “dues finals molt intenses”

Tot just després de recuperar forces en acabar un entrenament “molt intens”, però a punt físicament i mentalment per viatjar a Lisboa. Matias Pascual arriba a la Final Four de la Lliga Europea en ratxa -ha vist porteria en vuit dels darrers nou partits- i ple de moral per lluitar contra l’armada portuguesa, que espera al Pavilhão João Rocha de Lisboa l’arribada del Barça Lassa. Ara, abans d’intentar repetir campionat, atén en exclusiva www.fcbarcelona.cat per analitzar un cap de setmana que es presenta apassionant.

Com veu l’equip de cara a la Final Four de Lisboa?

Estem molt bé. Venim d’una temporada amb molt bones sensacions i molt de treball. Tenim moltíssimes ganes de jugar i gaudir de la Final Four. I, òbviament, tota la il·lusió i les ganes per mirar de guanyar-la.

Defensaran el títol aconseguit el curs passat a Porto. L’equip assumeix el paper de favorit?

No, no ens considerem favorits. Hi ha tres equips portuguesos i anem a jugar a Portugal. Tenim l’experiència de la darrera Final Four, i sabem que hem d’anar amb les nostres armes, i més enllà del cent per cent, que és el que ens ha donat tantes victòries. I més contra equips com el Porto, el Benfica o l’Sporting, que estan a un nivell molt alt.

Matias Pascual, fent malabarismes amb la bola

Afegeix més pressió el fet de jugar contra tres equips de Portugal i, a més, a Lisboa?

No. És un escenari que més o menys et pots imaginar. És complicat vist des de fora, però un està centrat en el que ha de fer un cop comença el partit. Tot i el públic, la ciutat i l’ambient que probablement es viurà.

Aquest dissabte tornaran a jugar contra el Porto (13.00h, hora de Barcelona, Barça TV i streaming www.fcbarcelona.cat), un rival al qual coneixen molt bé, però que també els coneix. Com plantegen el partit després de dos duels en finals aquest curs?

Com que ens coneixem tant, crec que el partit es decidirà en els detalls. En el que hem pogut veure en els partits que hem jugat. Tenim molt material per estudiar-nos, per estudiar el joc i, en última instància, la diferència estarà en les ganes. I a defensar aquest escut -assenyala l’escut del Barça- que fa que, t’enfrontis a qui t’enfrontis, surtis a guanyar-lo.

Contra el Porto, el partit es decidirà en els petits detalls

Pascual

Què els ha dit Edu Castro de cara a aquests duels?

Ens ha demanat reforçar les nostres virtuts, les nostres armes. Tenir en compte les seves fortaleses, ja que -el Porto- és un equip molt intens des del principi. Nosaltres hem tingut aquesta setmana en què estem treballant per arribar al màxim nivell. Seran dues finals, si tot va bé, molt intenses.

Vist des de la pista..., quin és el perill més gran del Porto?

Hem de tenir-ho tot controlat. Tenen jugadors que llancen molt fort des de lluny i des del darrere. Tenen jugadors amb molta qualitat individual que et desequilibren des de darrere de la porteria i que juguen molt a bloquejos. Físicament són molt intensos i és un equip en el qual has de cobrir tots els aspectes tàctics.

Tindran una baixa molt important com és la de Panadero. Els ha donat algun consell per a aquest cap de setmana?

És una llàstima que el ‘Pana’ no hi pugui ser. Tal com és ell, li agradaria estar donant suport a l’equip i ser-hi en aquestes competicions. Té tota la nostra força i suport. Tant de bo es recuperi aviat i estigui amb nosaltres com més aviat millor i que puguem guanyar el títol també per a ell.

Matias Pascual dispara a porta

Ha marcat en vuit dels darrers nou partits. Suposo que espera seguir aquesta bona dinàmica aquest cap de setmana, oi?

(Riu) Sí, treballo per a això. Per millorar cada dia i en cada partit. I si aquesta dinàmica està ajudant tant l’equip en l’àmbit col·lectiu per obtenir èxits, benvinguts siguin.

Finalment..., què significaria tornar a aixecar la Lliga Europea?

Una alegria enorme. Una felicitat increïble perquè costa molt. És molt de treball, molt sacrifici i amb aquest grup que forma l’equip..., sería algo muy lindo.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut