Barça Lassa – Kairat Almati: L’hora de la veritat

Barça Lassa – Kairat Almati: L’hora de la veritat

Els d’Andreu Plaza juguen aquest divendres les semifinals de la seva sisena Final Four amb l’objectiu de poder accedir a la gran final del proper diumenge

S’han acabat les proves, s’han acabat els entrenaments. Arriba l’hora de la veritat, l’hora en què el Barça Lassa de futbol sala debuti a la Final Four d’Almati 2019. Després d’una il·lusionant setmana per tot el que envolta la Champions, els d’Andreu Plaza juguen aquest divendres les semifinals contra el Kairat amb les sensacions immillorables.  

Quan comenci el partit a Barcelona seran les 17.30 hores (el partit l’emet GOL), mentre que a Almati hauran tocat les 21.30 h. Però no importa el lloc del món, perquè el més important és la victòria. El premi seria l’accés a la gran final del proper diumenge, que es disputaria contra el guanyador de l’eliminatòria entre l’Inter i l’Sporting. Lluitar per aixecar la tercera Champions de la història de la secció, doncs, passa per eliminar l’amfitrió.

El Barça, contra la seva 'bèstia negra'

Derrotar l’equip kazakh no serà fàcil. El seu sistema de joc, amb un atac de cinc des de l’inici, sempre és difícil de controlar. El Kairat jugarà, a més, amb el públic a favor, un Almaty Arena que presumiblement presentarà un bon ambient. La preparació blaugrana, però, ha estat exhaustiva. I més tenint en compte que, en els dos precedents contra aquest equip, s’han acumulat dues derrotes. La primera en les semifinals del 2013 a Tbilissi (5-4); la segona en la final del 2015 a Lisboa (3-2).

La dinàmica que arrossega el Barça Lassa de futbol sala, però, dona un plus de moral. I és que arriba a aquesta fase final de la Champions sent campió de la Lliga regular de l'LNFS, ja classificat per a la Final Four de la Copa del Rei i amb el títol de la Copa d’Espanya al sarró. "Ens hem aclimatat bé i les sensacions ara mateix són molt bones", ha dit un Andreu Plaza que, malgrat les absències de Ferrao (sanció) i Marcenio (no pot ser inscrit perquè ja va jugar la Champions amb l'Ugra) i les dificultats del sistema de Kairat, confia que la preparació ha estat la correcta: "El tema de Kairat i Higuita no és nou per a nosaltres. Cada vegada ens enfrontem a més equips amb un atac de cinc. De porters, com Higuita, amb els peus, n'hi ha pocs, això és cert, però els coneixem bé".

A l’altra banda hi haurà Kaka, l’entrenador del Kairat i exjugador del Barça (2001-2003). Juntament amb el seu equip, també vol el pas per a la final, però sap que no ho tindrà fàcil: “Quedar primers a l'LNFS té molt de mèrit, és molt complicat, i serà un rival molt difícil a batre”. A més, ha parlat de la sensació d’enfrontar-se contra el seu exequip: “Per a mi, jugar contra el Barça tant de temps després és molt maco i especial. Sempre és un plaer, perquè tinc una molt bona relació amb aquesta ciutat”.

Entrenament oficial - Almaty Arena

Problemes amb la pista

El Barça Lassa és, des de dimarts, a Almati. Una de les raons és l’aclimatació a la ciutat i al canvi d'horari (quatre hores més que a Barcelona). Una altra de les raons és, també, per provar la pista, que a hores d’ara presenta problemes. Andreu Plaza s’ha mostrat contundent: “L’aclimatació al canvi d’hora està sent molt bona, l'organització és perfecta i el pavelló és preciós, possiblement el millor. Però tenim un problema molt greu i és que la pista, que és el que realment importa, rellisca moltíssim. Sembla una pista de patinatge. Espero que entre tots ho puguem solucionar, perquè ara mateix la situació és molt complicada”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut