HBC Nantes – Barça Lassa: Arriba el moment de la veritat

HBC Nantes – Barça Lassa: Arriba el moment de la veritat

Els blaugranes visiten la pista francesa en l’anada dels quarts de la Lliga de Campions amb la ferma intenció de guanyar per apropar-se a Colònia

Després de molts mesos de competició, ha arribat l’hora de la veritat. El Barça Lassa arrenca aquest dimecres (20:45h, Esport3) l’eliminatòria de quarts de final de la Lliga de Campions contra l’HBC Nantes. I ho fa a domicili, a l’H Arena, amb la ferma intenció de treure un bon resultat de cara a la tornada, que es disputarà al Palau Blaugrana el dissabte 4 de maig a les 19:30 hores. I què és un bon resultat? Una victòria. Els culers no pensen en res més que no sigui guanyar, i així ho expressava el tècnic Xavi Pascual en la prèvia: “No concebo que un equip vagi a algun lloc a perdre de poc, o a jugar a l’empat...anem a guanyar, sabent com de difícil serà”.

Catalans i francesos han arribat als quarts per camins ben diferents, però comparteixen un mateix objectiu: arribar a la Final Four de Colònia. Mentre el Barça Lassa es va classificar directament per als quarts com a líder del grup A (12 victòries i dues derrotes a la fase de grups), el Nantes va ser quart del grup B (5V, 4E, 5D) i després va eliminar el Rhein-Neckar Löwen als vuitens per un resultat global de 62-61. El conjunt francès, que la temporada passada va ser l’equip revelació arribant fins a la final (va caure contra el Montpeller), ha anat de menys a més aquest curs. Actualment, a banda de disputar els quarts de Champions, és el segon classificat de la lliga francesa, per darrera del París Saint-Germain.

Un sol precedent, però molts vells coneguts

Tot i que Barça i Nantes només s’han enfrontat una vegada, la relació entre els dos equips és molt més estreta. L’únic encreuament entre catalans i francesos va ser la temporada passada en la fase de grups, amb victòria al Palau (31-25) i derrota a Nantes (29-25). Tot i així, els dos equips es coneixen molt bé. A banda del nombrós grup de jugadors dels dos equips que comparteixen vestidor a la selecció francesa, al Nantes hi ha quatre jugadors amb un passat important al Barça Lassa. Els extrems David Balaguer i Valero Rivera es van formar al club blaugrana, i el segon, a més, va viure una segona etapa de dues temporades.

En la primera línia també hi ha dos vells coneguts: el navarrès Eduardo Gurbindo, que va ser blaugrana entre el 2012 i el 2016, i el macedoni Kiril Lazarov, un dels màxims golejadors de la competició i que va jugar al Palau entre el 2013 i el 2017. A tot això, a més, cal sumar que el segon entrenador del conjunt francès és l’espanyol Alberto Entrerríos, germà del Raúl, segon capità culer. Molts vincles, doncs, que converteixen el Barça Lassa i el Nantes en dos equips molt coneguts.

L’equip va viatjar a Nantes aquest dimecres amb els 17 jugadors disponibles (tots menys el lesionat Mortensen), i Xavi Pascual n’ha de descartar un el mateix dimecres. A l’H Arena, el Barça Lassa buscarà una victòria que se li ha resistit en cinc de les vuit anades de quarts de final que ha disputat des que la Lliga de Campions es decideix en format de Final Four a Colònia.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut