Superlliga: derbi per començar

Superlliga: derbi per començar

Les noies de Xavi Llorens juguen aquest diumenge a les 16 hores el primer partit de Lliga davant el RCD Espanyol S’han marcat com a objectius principals la Lliga i la Copa, tot i que mantenen la il·lusió de fer un bon paper a la Lliga de Campions

El FC Barcelona comença la seva participació a la Superlliga aquest diumenge a les 16 hores davant el RCD Espanyol. Les noies de Xavi Llorens, que ja van aconseguir guanyar l’equip blanc-i-blau fa una setmana a la Copa Catalunya, afronten aquest partit amb la màxima il·lusió i ganes. Però, tot i la victòria recent, les sensacions no van ser del tot bones. “Va ser un partit molt intens. Elles van oferir moltes ajudes al mig del camp i va ser molt difícil treure la pilota controlada, però aquesta setmana ja hem entrenat diferents maneres per treure aquesta pilota controlada i poder tenir controlat també el mig del camp i el partit”, assegura la jove migcampista de 18 anys Alexia Putelles.

Corregir errors, la clau de la victòria

L’entrenador Xavi Llorens confia poder aconseguir la victòria, sempre que es corregeixin les errades que dilluns passat es van cometre en el partit davant l’Espanyol: “Teníem la línia defensiva molt avançada i ens van guanyar l'esquena amb molta facilitat, ja que no hi havia la cobertura que havíem de fer, i al mig del camp la pressió de l'Espanyol ens va superar. Hem de jugar molt més ràpid, ajudant sempre per darrere i per davant i fent més moviments. Davant hem de ser més verticals i tenir més ganes de treballar en equip. Hem de treballar molt amb la pilota als peus, sense tenir-la ens va costar moltíssim”.

Les jugadores també són conscients de les errades que van cometre, tot i que al final van aconseguir la victòria. El triomf a la Copa Catalunya, però, no suposa cap avantatge per a les blaugranes, que tenen clar que les situacions són molt diferents. “Cada partit és un món. A les de l’Espanyol ja les coneixem de sobres: són dures i costa molt treure punts al seu camp, però nosaltres intentarem fer el nostre joc”, explica Ana María Escribano.

L’entrenador blaugrana Xavi Llorens podrà comptar amb totes les seves jugadores a excepció de Flor, que espera que pugui tornar al febrer.

Dimecres, prova contra el Lió

Després del primer partit de Lliga d’aquest diumenge a les 16 hores davant l’Espanyol, Xavi Llorens i les jugadores del Femení del Barça viatjaran a Lió per enfrontar-se a l’actual campió d’Europa. L’objectiu d’aquest partit és preparar-se per competir a un nivell més elevat i poder afrontar amb garanties el partit davant l’Arsenal de la Lliga de Campions. Xavi Llorens pensa que aquests enfrontaments aniran molt bé per millorar i tenir opcions de guanyar: “Crec que per millorar ens hem d'enfrontar a tots aquests equips. És l’única manera de millorar per jugar a Europa. Si volem eliminar l'Arsenal, hem de jugar aquests partits, que ens faran córrer, ens haurem d’espavilar i veurem la realitat. Estant una mica 'pujadetes' perquè hem guanyat moltes coses, i sempre s'ha de donar un copet perquè baixin a la terra”.

De fet, fa unes setmanes van disputar un partit davant el Frankfurt on van ser golejades (8-0), però, tot i l’àmplia derrota, veuen aquest resultat des d’una perspectiva positiva. “És una nova experiència. Sóm campiones de l’última Champions i el que nosaltres hem de fer és aprendre d’això, millorar en tot el possible, i ja, de cara al futur, veure com es mou una mica el futbol europeu”, explica Escribano.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut