15a Supercopa Asobal del FC Barcelona

15a Supercopa Asobal del FC Barcelona

El triomf davant l’Atlètic de Madrid dóna al Barça d’handbol la 15a Supercopa Asobal i el manté com a dominador absolut de la competició

De les 27 edicions disputades, el Barça d’handbol s’ha endut el trofeu en 15 ocasions. Aquesta és la segona Supercopa Asobal de Xavi Pascual com a entrenador blaugrana, amb l’afegit d’haver-se disputat al pavelló de Vistalegre, seu dels partits del BM Atlètic de Madrid.

Sense competidor

El palmarès blaugrana en aquesta competició no té competidor. Els 15 títols els situen a dalt de tot d’aquest torneig, seguit pel BM Atlètic de Madrid, el BM Ciudad Real i el BM San Antonio de Pamplona, amb tres títols cadascun.

Amb el triomf a Madrid, ja són dos els títols oficials que el FC Barcelona Intersport ha sumat en aquesta temporada 2012/13: la Supercopa Asobal i la Supercopa de Catalunya, aconseguida el dilluns dia 3 de setembre, a Banyoles, davant el Fraikin Granollers.

Una llarga història

El FC Barcelona d’handbol obtenia la primera Supercopa ara fa 26 anys. La temporada 1986/87, en la segona edició del torneig, els blaugranes, entrenats aleshores per Valero Rivera, es van imposar a Burriana a un dels històrics de l’handbol de l’època, el Tecnisán d’Alacant.

El Barça d’handbol també va ser capaç de guanyar la competició durant quatre temporades consecutives. Del curs 1988/89 al 1991/92, el trofeu de supercampió va anar a parar de manera consecutiva a les vitrines del Museu del FC Barcelona.

El darrer triomf a la Supercopa Asobal datava de la temporada 2009/10 a Guadalajara, on l’equip entrenat per Xavi Pascual va vèncer el BM Ciudad Real per 33 a 26.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut