El Palma del Río, nouvingut a la Lliga

El Palma del Río, nouvingut a la Lliga

Els cordovesos disputen, per primera vegada a la seva història, la màxima competició de l’handbol estatal

Un nova destinació espera el FC Barcelona Intersport en la segona jornada de la Lliga Asobal. Dissabte a les 19.30 h el primer equip del FC Barcelona d’handbol disputarà el primer partit a la localitat cordovesa de Palma del Río, després de l’ascens a l’Asobal de l’equip cordovès.

Subcampions Divisió d’Honor Plata

El BM Palma del Río va assolir l’ascens esportiu a l’Asobal en finalitzar en segona posició de la Divisió d’Honor Plata, segona categoria de l’handbol espanyol, la temporada passada.

L’ascens directe a l’Asobal està reservat al primer classificat, però la temporada passada el primer lloc va ser per al FC Barcelona Intersport B, que, com a equip filial, no podia optar a l’ascens, i això va donar l’ascens directe als cordovesos.

L’ambient a El Pandero

El pavelló municipal de Palma del Río, El Pandero, és un lloc on es viu l’handbol intensament. Aquest pavelló petit, de capacitat per a uns 1.500 aficionats, és una de les pistes amb més animació de l’handbol espanyol.

El FC Barcelona Intersport es trobarà davant un Palma del Río que ha mantingut la base que li va possibilitar l’ascens la temporada 2011/12. Una de les poques incorporacions que han fet és tot un històric de l’handbol, el pivot Francisco Bustos.

Bustos, cordovès de naixement, té 37 anys i té una dilatada experiència a l’Asobal. El pivot andalús havia estat jugador del FC Barcelona d’handbol del 1999 al 2002, en què va guanyar la Lliga i la Copa d’Europa.

Suport total

La temporada 2011/12, el segon equip de l’handbol blaugrana va jugar a Palma del Río. El seu entrenador, Toni Gerona, explica que el pavelló de Palma del Río és “un dels camps més bonics per anar-hi amb molta afició. Vagi com vagi el partit celebren tots els seus gols com si fos el de la victòria”.

“Tenen sempre l’afició al seu costat, independentment del resultat, i això dóna un plus als seus jugadors”, explica Gerona, que va viure en primera persona l’ambient a El Pandero.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut