L’equip respon sense Puyol ni Piqué

L’equip respon sense Puyol ni Piqué

El FC Barcelona ha guanyat el 71% dels partits disputats sense Puyol ni Piqué En 24 compromisos, només ha patit quatre derrotes, dues de les quals intranscendents

Tito Vilanova lamentarà les absències de Carles Puyol i Gerard Piqué en els propers partits. Amb tots dos defenses lesionats, el tècnic haurà de configurar un eix defensiu nou aquest curs, tot i que no serà el primer cop en els darrers anys que tots dos es perdin un partit. Des del 2008, quan Piqué va fitxar pel Barça, tots dos han faltat en un total de 24 compromisos, dels quals el FC Barcelona ha guanyat el 71% (17 victòries, tres empats i quatre derrotes).

Cap derrota des de fa dos anys

La dada, que redueix les derrotes a tan sols un 17%, cobra encara més valor si s’analitzen aquestes quatre desfetes. Dues van arribar amb la Lliga 2008/09 al sac (contra l'Osasuna i el Mallorca) i una més a l’anada de la Supercopa d’Espanya de la temporada 2010/11, en un partit jugat a Sevilla sense els internacionals espanyols i on Sergi Gómez i Milito van formar la parella titular. Des d’aquell partit han passat més de dos anys. La quarta derrota sense Puyol i Piqué va produir-se a la Copa del Rei, contra el Sevilla (1-2), a la temporada 2009/10.

Victòries contra el Porto i l’Arsenal

Entre les victòries es troben partits importants. Per exemple, la Supercopa d’Europa assolida contra el Porto (2-0) ara fa un any o el triomf en la tornada dels vuitens de Champions del curs 2010/11 contra l’Arsenal (3-1). En la temporada passada, com passarà aquest cap de setmana, el Barça ja va enfrontar-se al Granada sense Puyol ni Piqué, i va resoldre la cita gràcies a un gol de Xavi a Los Cármenes (0-1).

Song, Bartra i Busquets, primeres opcions

Amb tots dos jugadors absents, Tito Vilanova disposa de diverses opcions en defensa per acompanyar Mascherano, un fix aquest curs (titular en cinc dels set compromisos fins ara). Una d’aquestes és la que va utilitzar contra l’Spartak: Alex Song. El camerunès gaudeix de l’experiència necessària en la posició, però encara ha d’adaptar-se a l’avançada defensa blaugrana, cosa que ja té més que assimilada Marc Bartra, el cas oposat i una altra opció de Tito.

La tercera seria Sergio Busquets, que ja va ocupar la posició de central ara fa dues temporades. Fontàs, que encara no ha estat convocat cap partit, és una altra alternativa que s’ha de tenir en compte.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut