Tretzena Lliga en què marca Xavi

Tretzena Lliga en què marca Xavi

Amb el gol contra el Granada, el ‘6’ blaugrana ja ha marcat en 13 dels 15 campionats des que va debutar amb el primer equip, una xifra rècord La temporada passada va ser la seva millor quant a registres anotadors (10) en aquesta competició

Xavi Hernández es va estrenar en l’apartat golejador de la Lliga 2012/13 el dissabte passat amb el transcendental 1-0 contra el Granada. Era el seu primer gol en la competició i, d’aquesta manera, ja suma tretze campionats marcant des que va iniciar la seva carrera al primer equip, el 1998. Mai ningú ho havia assolit de blaugrana, ja que altres il·lustres, com César Rodríguez o Carles Rexach, s’havien quedat en dotze.

La temporada passada, el seu rècord

Originàriament migcentre, Xavi Hernández es consolida com a volant amb l’arribada de Frank Rijkaard a la banqueta, el curs 2003/04. Des de llavors continua sent el director del joc culer i, a més, disposa de molt més marge per a l’arribada a l’àrea contrària. Així, en la temporada passada bat el seu rècord realitzador amb 10 dianes en 31 jornades, superant les 7 que havia celebrat el curs 2007/08.

Gols inoblidables

El gol de dissabte contra el Granada no és l’únic que quedarà per al record del jugador amb més partits oficials de la història del Barça. El primer que va firmar, el 1998 a Valladolid, va resultar decisiu en la reacció cap al títol del conjunt dirigit per Louis van Gaal. També n’ha aconseguit d’històrics contra el Madrid. Per exemple, l’1-2 del 2004 al Bernabéu, de vaselina després d’una genial assistència de cullera de Ronaldinho, o el primer del 5-0 del 2010.

Els anys en blanc

Lluny queden els dos exercicis en què Xavi no va veure porteria a la Lliga. El darrer va ser el 2005/06, en què només va poder disputar 16 partits per la greu lesió que va tenir en un genoll. L’altre havia estat el 1999/00, el segon en el primer equip, quan compartint la posició de migcentre amb Pep Guardiola va jugar 24 duels del campionat. En total, en 419 compromisos en el torneig de la regularitat, el migcampista s’ha apuntat 49 dianes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut