FCB Regal – Força Lleida: Triomf solvent i a la final (80-60)

FCB Regal – Força Lleida: Triomf solvent i a la final (80-60)

Victòria clara de l’equip, que es classifica així per a la final de la Lliga Catalana d’aquest dimecres contra el Joventut Amb 14 punts, Abrines, Tomic i Jawai han estat els màxims anotadors del partit

El Barça ha girat full a la derrota a la Supercopa Endesa amb un contundent triomf davant el Força Lleida (LEB Or) que el classifica per a la final de la Lliga Catalana que es disputa a Badalona. La resistència dels del Segrià, amb orgull fins al final, ha durat fins poc abans de la mitja part. Els homes de Xavi Pascual s’ho han pres molt seriosament i la intimidació dels pivots ha marcat la diferència, molt evident durant tota la segona meitat.

Cares noves

El Barça Regal ha presentat un cinc inicial completament diferent al de feia 48 hores davant del Madrid -per exemple, Jasikevicius en aquesta ocasió ha sortit al principi- i ha tardat força a iniciar les rotacions. El Força Lleida, per la seva banda, d’entrada ha ensenyat una gran imatge, amb concentració, bona circulació de pilota i ambició. Guanyava per 4-8 al minut 4. Els blaugranes, però, utilitzaven la seva superioritat física per fer-li mal prop del cèrcol (13-13, min 7). Un 1/5 en tirs lliures els impedia començar a obrir escletxa.

Segueix la festa de Jawai

Tots els punts barcelonistes es convertien a partir del joc interior, amb un Jawai novament imponent (24-23, min 14). Ara sí, Pascual movia la banqueta. I els lleidatans patien per aguantar el ritme. Depenien en excés del seu encert exterior. Un parcial de 6-0 ha obligat l’entrenador Joaquín Prado a demanar un temps mort. El Barça Regal s’havia escapat 30-24.

Un senyor triple d’Abrines, el primer del seu equip, ha fet superar per primer cop la barrera dels deu punts. I un altre de Jasikevicius al límit ha establert el 38-24 del descans. La millora defensiva barcelonista, combinada amb la reducció de l’encert del Lleida en el llançament de triples, ha propiciat un parcial de 14-1 definitiu.

Trencadissa a la segona part

I això que el Força Lleida distaria molt d’abaixar els braços. Tindria una empenta de coratge a la represa, quan ha pogut trencar la dinàmica anterior (41-29, min 23). De totes maneres, la maquinària blaugrana s’ha tornat a greixar, complicant molt la vida en atac al rival. Pete Mickeal i Jasikevicius han assumit la responsabilitat ofensiva de l’equip i el marge no deixaria de créixer (55-36, min 28). La superioritat dels homes de Pascual era notòria, principalment al pal baix (38-12 era l’anotació interior).

Minuts per a tothom i punts per a Abrines

Poca història desprendria l’últim període. Amb el partit més que sentenciat, el Barça Regal ha conservat la dosi d’intensitat necessària davant d’un sempre combatiu Lleida. La separació entre els uns i els altres era d'uns 20 punts (64-44, min 33). Pascual donava minuts als seus jugadors disponibles –tots excepte Navarro- i destacava Abrines, amb vuit punts consecutius.

L’aler mallorquí, Tomic i Jawai han estat els màxims realitzadors del matx, amb 14. Al final, el resultat ha estat de 80-60. El Joventut serà el rival del Barça Regal aquest dimecres a l’Olímpic de Badalona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut