FIATC JOVENTUT - FC BARCELONA REGAL: Campions amb bones sensacions (69-76)

El Barça Regal s’ha proclamat campió de la Lliga Catalana en vèncer una gran i vibrant final contra el FIATC Joventut a Badalona Marcelinho Huertas ha dirigit amb encert l’equip i Lorbek ha estat el màxim anotador culer amb 15 punts

Per quarta vegada consecutiva, el FC Barcelona ha inscrit el seu nom com a guanyador de la Lliga Catalana de bàsquet. Ho ha fet davant d’un FIATC Joventut que ha ofert una bona imatge en el seu pavelló, advocant per un ritme frenètic per tal de contrarestar el control que volia exercir el Barça Regal. El quadre que dirigeix Xavi Pascual, però, ha estat molt sòlid a partir del segon quart i, fent gala d’una important profunditat de plantilla, ha sortit victoriós de la recerca aferrissada del títol.

Velocitat endimoniada

Repetia Pascual el cinc titular de les semifinals: Sada, Jasikevicius, Mickeal, Wallace i Tomic. Als seus homes els hi ha costat imposar la seva autoritat en centímetres i, com davant el Força Lleida, al principi acusaven la gran quantitat de pèrdues de pilotes. El Barça Regal queia 13-8 al minut 7, després d’un parcial de 9-0. Fins llavors, el FIATC Joventut marcava el tempo del partit, elèctric, de la mà d’un lluent Tony Gaffney.

Canvi de guió

La parella Jawai-Lorbek ha estat l’encarregada de solucionar els problemes a la pintura blaugrana. I se n’ha sortit controlant el rebot i amb un 0-8 que calmava els ànims de l’afició de l’Olímpic. L’eslovè –màxim anotador culer- s’ha apuntat sis punts gairebé seguits. El quadre barcelonista havia assumit la iniciativa en el marcador, una vegada trencat el ritme vertiginós dels verd-i-negres (22-29, min 13). Es mostrava molt inspirat en els tirs interiors i, a més, Ingles penetrava amb confiança.

Bon Barça Regal

Tot i el començament dubitatiu, el Barça Regal ensenyava una versió molt vistosa. Al ritme que assenyalava Marcelinho, ja s’havia escapat de deu (27-37, min 18). I això que tenia davant un rival i un públic batalladors. L’entrada del seu ex, Todorovic, els ha reactivat, però precisament una sensacional cistella seva ha deixat el 29-39 de la mitja part.

Lluita verd-i-negra

Com era de preveure, el Joventut ha aparegut a la represa amb clara voluntat de portar el matx al seu terreny. Però el Barça Regal, que seguia fent rotacions (era el quart partit en cinc dies), ho impedia (36-47, min 15). Una antiesportiva ha permès els locals escurçar distàncies i treure momentàniament els visitants del partit amb un parcial de 6-0. Ràpidament hi tornarien a entrar, calmant la situació. De totes maneres el marcador seguia ajustat (46-51, min 29), amb els dos equips infal·libles des de la línia de personal.

Poca continuïtat

S’arribava a l’últim període amb el títol per decidir (49-55). Una tècnica a Jasikevicius estrenyia encara més el marge. A més, s’havia carregat de faltes el Barça Regal, un mal negoci. Les interrupcions eren constants. Quesada, autor d’un triple inversemblant, encapçalava la remuntada de la Penya (57-59, min 33).

Obert fins al minut 38

Amo i senyor del rebot, el Barça superava el coratge badaloní gràcies al seu talent ofensiu. Intimidava Jawai, sobresortia Mickeal. La tensió era màxima, perquè, a tres minuts per al final, el partit no estava resolt. De totes maneres, el FIATC Joventut mai podria ni tan sols empatar. Acusaria l’esforç en els instants decisius i un triple de Marcelinho sentenciaria a noranta segons per a l'acabament (64-76). Bé el base brasiler i el seu equip, meritori campió de la Lliga Catalana.