El Barça celebra el Festival xinès de la Tardor

El Barça celebra el Festival xinès de la Tardor

Aquest diumenge 30 de setembre, els xinesos celebren el Zhong Qiu, una de les festivitats més importants en el calendari del país asiàtic Els jugadors del primer equip han volgut felicitar els fans barcelonistes de la Xina amb un pastís tradicional

El FC Barcelona vol estrènyer llaços amb els seus fans xinesos i per aquest motiu se suma a les felicitacions del Festival Zhong Qiu (Festival de Mitjans de Tardor), una de les dates més importants en el calendari d’aquest país asiàtic, que se celebra concretament el pròxim diumenge 30 de setembre.

Jugadors com Gerard Piqué, Cesc Fàbregas, Alexis Sánchez, David Villa, Marc Bartra o Andreu Fontàs han enviat felicitacions en xinès per celebrar el Festival Zhong Qiu, en una jornada on han descobert més coses de la cultura xinesa. Els jugadors, a més a més, han recitat part d’un famós poema de Su Shi (1036-1101), una de les escriptores més importants de la literatura xinesa.

I és que a través de la pàgina web en xinès del Club (www.fcbarcelona.cn) i de les xarxes socials, els jugadors del Barça han descobert la tradició dels pastissos de lluna, una espècie de pastís d’ou i mongeta vermella, com una manera de celebrar amb tota la família aquesta festivitat de tardor. El cert és que la forma rodona d’aquests pastissos recorda la lluna plena, molt present en les tradicions xineses i que representa la unió de les famílies.

El pastisser Josep Maria Rodríguez, de 'La Pastisseria', campió del món en aquesta disciplina culinària l’any 2011, ha col·laborat en la unió de les tradicions catalanes i xineses, elaborant un Pastís de Lluna ‘a la catalana’, amb massapà i xocolata, que és el que han pogut tastar els jugadors del Barça aquesta setmana.

El directiu responsable de Noves Tecnologies, d’origen xinès, Dídac Lee, considera que el Club “està treballant per estar a prop dels fans barcelonistes de la Xina i, d’altra banda, per apropar les tradicions xineses  al poble català”. “Coneixem l’enorme passió dels xinesos pel Barça i volem fer que encara gaudeixin més del sentiment blaugrana”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut