Barça Regal - BR Valladolid: Ensopegada per començar (71-78)

El Blancos de Rueda de Valladolid capgira 17 punts de desavantatge i s’enduu una inesperada victòria del Palau Blaugrana en la primera jornada de Lliga

El Barça Regal ha arrencat la Lliga ACB amb una inesperada derrota al Palau Blaugrana. L’equip de Xavi Pascual ha pagat contra el Blancos de Rueda de Valladolid una mala segona part, en què ha desaprofitat els 17 punts d’avantatge –l’equip blaugrana guanyava per 42-25- assolits durant els primers 20 minuts de partit.

Mickeal i Tomic, els millors

El partit ha començat d’allò més bé per al Barça Regal, que en un tres i no res s’ha posat còmodament per davant. L’equip de Xavi Pascual ha tingut en Pete Mickeal el seu millor home al primer quart, en què ha anotat 11 punts. El partit ha tingut un inici atractiu, amb dos equips amb un clar esperit ofensiu. Al final del primer quart, 23-14 favorable als locals, que han continuat manant també en el segon.

En aquest segon parcial, el millor home ha estat Ante Tomic, poderós sota la cistella i amb més minuts sobre el parquet a causa de les dues ràpides faltes comeses per part de Nathan Jawai. Han estat minuts per a Abrines, Rabaseda i Wallace, en una rotació que ha servit per aportar frescor a l’equip, sense que les distàncies es veiessin reduïdes. Malgrat un parcial final de 0-5, s’ha arribat amb un còmode 42-30 a la mitja part.

Remunta el Valladolid

El tercer quart blaugrana ha estat una altra història. Una història pitjor. L’equip, més relaxat i desencertat, ha vist com el Valladolid capgirava un 49-36 i signava un parcial de 0-16 al Palau Blaugrana. De sobte, el Barça Regal s’ha vist per darrere en el marcador. Sinanovic i Renfroe han estat claus en el conjunt val·lisoletà, que ha començat l’últim període amb avantatge.

La dinàmica negativa del tercer quart s’ha mantingut també en l’últim, en què el Valladolid ha assolit avantatges de sis i set punts. El Barça Regal, massa nerviós i imprecís en atac, mai ha fet la sensació de poder capgirar un partit que tenia guanyat i que ha acabat perdent.