Adéu al somni europeu del Femení A (4-0)

L'Arsenal Ladies ha tombat a les blaugranes que han aguantat tota la primera meitat a un bon nivell però que s'ha desinflat a la segona Jennifer Battie, amb un hat-trick i Kim Little han estat les golejadores del partit

Aquest dijous el Femení A del Barça s’ha despertat del seu somni europeu. Les de Xavi Llorens han estat eliminades per l’Arsenal Ladies als setzens de final de la Champions League femenina en un partit on les ‘gunners’ s’han imposat per 4-0 gràcies a un segon temps pletòric. Tot i no haver estat capaç de xutar entre els tres pals en els noranta minuts, l’equip culer, com ja havia fet en l’anada al Mini, ha protagonitzat un duel molt digne contra un dels millors equips del món i un ferm candidat a aixecar l’orelluda.

Primer temps, igualat

Primera part entretinguda a Meadow Park, on blaugranes i londinenques han protagonitzat quaranta-cinc minuts en què s’han tractat de tu a tu, tot i que cap dels dos equips ha estat capaç de desequilibrar la balança.

El conjunt local ha saltat al terreny de joc amb la clara intenció d’atacar des de l’inici, però cada vegada que ho ha provat s’ha trobat amb una Laura Ràfols molt inspirada que ha malbaratat totes les envestides ‘gunners’.

Les de Xavi Llorens tampoc s’han amagat. Olga Garcia ha estat la primera a animar-se, però el seu xut ha sortit desviat. La resposta anglesa, que no s’ha fet esperar, ha nascut de les botes de Little, que ha tornat a veure com Ràfols evitava el gol, el mateix li ha passat a Yankey instants després.

Superat el primer quart d’hora, el matx s’ha tranquil·litzat malgrat que ambdós conjunts han seguit buscant accions de perill. Marta Corredera i Olga Garcia han estat les més incisives d’un bàndol culer que, tot i no arribar a xutar entre els tres pals, s’ha mostrat molt combatiu. Nobbs i Chapman ho han estat per a les ‘gunners’, de fet, la gran ocasió local ha arribat prop de la mitja hora de joc quan Nobbs, amb un xut ras, ha fet lluir Laura Ràfols, que ha desviat l’esfèrica a córner. Al descans, doncs, s’hi ha arribat amb empat.

La pólvora ‘gunner’ explota a la represa

El Barça ha sortit amb força dels vestidors, però l’empenta culer s’ha frustrat ràpidament quan una falta servida per Yankey, als vuit minuts del segon temps, l’ha rematat al fons de la porteria Jennifer Battie, que ha situat l’1-0 i ha frustrat el somni europeu de les de Xavi Llorens.

Amb les blaugranes tocades, novament Yankey s’ha escapat per la banda esquerra i ha penjat una pilota al punt de penal que Little ha engaltat per fer el segon. L’ Arsenal, doncs, en dues accions, ha sentenciat definitivament una eliminatòria que tenia encarada des de l’anada (0-3).

El duo Yankey-Beattie firma un càstig excessiu

Amb l’entrada de la davantera Sonia Bermúdez, el Femení A ha guanyat profunditat i presència en l’àmbit ofensiu, les arribades culers, però han estat respostes permanentment per un conjunt ‘gunner’ crescut. Ràfols ha evitat el gol en dues ocasions.

La resistència de la portera s’ha acabat quan, a poc més de deu minuts per al final, la parella Beattie-Yankey s’ha tornat a associar per fer el tercer. La mateixa Jennifer Battie ha arrodonit la seva actuació completant un hat-trick que ha arribat en el temps afegit i des del punt de penal.

Al final, 4-0 contundent per a un Barça que diu adéu a la seva primera participació a la Lliga de Campions femenina amb un càstig excessiu. El nivell físic de les angleses i la velocitat que han imposat en el segon temps ha difuminat un bon paper del quadre culer, que ha pagat molt cars alguns errors en defensa.