“‘Barçakids’ crea molt bons moments de reflexió”

“‘Barçakids’ crea molt bons moments de reflexió”

Els mestres d’Educació Física de l’escola Betània Patmos, Verònica Ibars i l’Alfonso Medina, fan una valoració del pas de 'Barçakids' per la seva escola

El projecte ‘Barçakids’ continua el seu recorregut per les escoles catalanes fomentant la transmissió de valors. La Verònica Ibars i l’Alfonso Medina són mestres d’Educació Física de l’escola Betània Patmos de Barcelona i han explicat a fcbarcelona.cat com ha estat, per segon any consecutiu, el pas de ‘Barçakids’ per la seva escola. El projecte va aplicar-se en aquest centre els dies 8, 9 i 10 d’abril.

Què és el que més us va cridar l’atenció del projecte quan el vau conéixer el curs passat?

Alfons Medina: Que era un projecte que treballava els valors en el marc de l’escola.

Verònica Ibars: L’any passat vam aplicar el projecte a 4t de primària i vam escollir l’esforç i l’hoquei. Va anar molt bé, els infants van gaudir molt! A més, va ser especialment profitós perquè, com que l’activitat es va fer a l’octubre del 2012, des de llavors, durant el curs, es van fer moltes referències als valors. A les classes d’Educació Física, contínuament estem parlant i debatent sobre els valors. L’experiència va ser tan bona que per això vam demanar tornar a tenir el projecte a l’escola.

Com a mestres d’Educació Física, com valoreu la proposta pedagògica de ‘Barçakids’?

AM: La trobo encertada, ben explicada i ben escenificada.

VI: Hi ha molta varietat en les activitats, tant a les físiques com a les d’aula; es treballa amb les noves tecnologies i, sobretot, hi ha molta reflexió que és el que més ens interessa. I també es fa esment al fet que les famílies s’han d’implicar en el foment de valors, que és molt important.

Quins valors heu escollit aquest curs i per què?

VI: Hem escollit la humilitat perquè creiem que és molt important fomentar-la ente els infants. I com a esport, aquest any hem volgut sortir dels tòpics i hem triat l’atletisme, perquè a més a l’escola tenim una pista per practicar-lo.

Amb què us quedeu del pas d’enguany de ‘Barçakids’ per la vostra escola?

AM: El projecte aconsegueix crear molt bons moments de reflexió. Per exemple, el vídeo de l’entrega de la Pilota d’Or a Messi el 2012 s’utilitza per parlar de la humilitat i durant la sessió els nois s’han oblidat del tema esportiu i han aconseguit reflexionar sobre el valor en qüestió.

Quan el projecte marxa de l’escola, com gestioneu internament el que us ha aportat el projecte?

VI: El Departament d’Educació Física de l’escola farà un informe de valoració. A més, enguany hem volgut que veiessin l’activitat tots els tutors perquè la valoració interna sigui també més enriquidora i tingui més punts de vista.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut