La Fundació celebra divendres el festival FutbolNet

La Fundació celebra divendres el festival FutbolNet

El president Josep Maria Bartomeu assistirà a l’esdeveniment que es realitza a la plaça del Poeta Boscà a la Barceloneta

En el marc de la col·laboració entre la Fundació FCBarcelona i l’Agència Catalana de Consum (ACC) pel foment del consum responsable entre els joves, les dues entitats celebren el Festival FutbolNet aquest divendres a la plaça del Poeta Boscà (plaça del Mercat de la Barceloneta). Des de les 16 a les 21 hores, el festival acollirà tot un seguit d’activitats en què participaran els grups de nois i noies entre 8 i 16 que han format part del programa ‘FutbolNet’ a la ciutat.

La visita de les diferents autoritats es realitzarà entre les 18.30 i les 19 hores. El president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu assistirà acompanyat del directiu i vicepresident de la Fundació, Ramon Pont, i els patrons Eduard Sans, Tono Tombas, Ramon Garriba i Jordi Bellmunt. La representació institucional estarà encapçalada pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, la quarta tinent d’alcalde i presidenta de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, així com també tindrà representants de les entitats col·laboradores com Alfons Conesa, director de l’ACC, i Jaume Lanaspa, director executiu de l’Obra Social de La Caixa, entre d’altres.

‘FutbolNet’ a la nostra ciutat és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social de La Caixa a través de l’Institut Barcelona Esports. El programa ha comptat amb la participació dels instituts de secundària dels barris de Ciutat Vella, Nou Barris i Sant Andreu.

‘FutbolNet’, valors a través del futbol

‘FutbolNet’ és una metodologia de transmissió de valors a través del futbol que pretén educar infants i joves d’entre 8 i 16 anys. El programa es duu a terme a 21 municipis catalans i internacionalment a Qatar, Oman, Iraq, 36 països de l’Àfrica en col·laboració amb el COI, a l’Argentina i al Brasil.

L’objectiu és utilitzar el futbol com a eina d’educació i reflexió al voltant dels valors. S’aplica dos cops per setmana en sessions de dues hores. Cadascuna de les sessions se centra en un valor (respecte, esforç, humilitat, treball en equip i ambició) i totes les activitats esportives i de reflexió que es duen a terme giren al seu voltant. Aquest aprenentatge inclou i comporta la formació i la reflexió en el foment del consum responsable. Sempre es comença comentant el valor amb el grup i fomentant el diàleg entre els infants.

Posteriorment es realitza un joc esportiu que ajuda a posar en pràctica el valor en qüestió. I finalment es juga un partit de futbol, les normes del qual són fixades pels participants i han de servir per reforçar les actituds que s’estan treballant. Quan s’acaba el matx comença un debat per avaluar el comportament dels integrants del grup i decidir qui guanya l’enfrontament, ja que a ‘FutbolNet’ els gols no són sempre una variable definitiva.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut