El COI i la Fundació FCB aplicaran 'FutbolNet' a l'Àfrica fins el 2016 en el marc del seu acord pioner

El COI i la Fundació FCB aplicaran 'FutbolNet' a l'Àfrica fins el 2016 en el marc del seu acord pioner

Gràcies a aquest nou acord el projecte 'FutbolNet' arribarà anualment gairebé 100.000 joves africans L'aliança signada l'abril entre les dues entitats és la primera que el COI estableix amb la fundació d'un club esportiu

El president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach i el president del FC Barcelona, Sandro Rosell, han signat aquest dimecres un conveni que amplia fins al 2016 l’execució del projecte ‘FutbolNet’ a l’Àfrica. El FC Barcelona és un convençut impulsor de la tradició olímpica i un gran promotor de la seva vocació poliesportiva. La signatura s’ha dut a terme aquest migdia a la seu del COI a Lausanne, Suïssa, i ha comptat també amb la presència de Ramon Pont, vicepresident primer de la Fundació.

L’aliança entre la Fundació FC Barcelona i el COI, iniciada el mes d’abril passat, és la primera que l’entitat olímpica rubrica amb una fundació d’un club esportiu. Els treballs conjunts durant el 2013 han permès organitzar tornejos esportius basats en el foment de valors a 23 països africans.

L’Olympafrica Futbolnet Cup s’amplia a 35 països

Fruit de l’èxit dels primers tornejos de l’anomenda l’Olympafrica FutbolNet Cup, duts a terme entre el març i el juny del 2013, la Fundació FC Barcelona i el COI han assentat les bases perquè aquesta reeixida inicitiva s’allargui fins al 2016, encara a més països.

A partir de 2014 el projecte arribarà anualment a 35 nacions africanes: Benin, Burkina Faso, Burundi, el Camerun, la República Centreafricana, les Comores, el Congo, la República Democràtica del Congo, la Costa d'Ivori, Eritrea, Etiòpia, Gàmbia, Guinea Bissau, Lesoto, Libèria, Malawi, Mali, les Maurici, Moçambic, Níger, Nigèria, Ruanda, Santo Tomé i Príncep, les Seychelles, el Senegal, Sierra Leone, Somàlia, el Sudan, Swazilàndia, Tanzània, Togo, el Txad, Uganda, Zàmbia i Zimbàbue.

Gairebé 100.000 beneficiaris anuals a tot el continent africà

Aquests tornejos es reemprendran a partir del març del 2014 en aquests 35 països i hi participaran gairebé 100.000 joves d’entre 12 i 15 anys. Tot plegat, però, està ja en marxa atès que fa tan sols tres setmanes s’ha realitzat a Togo el primer seminari per als educadors dels països que s’incorporen a aquest projecte.

L’Olympafrica FutbolNet Cup són una sèrie de tornejos de futbol per al foment de valors basats en la metodologia del projecte ‘FutbolNet’ de la Fundació FC Barcelona. L’objectiu és que els infants i joves aprenguin i treballin diversos valors a partir de la pràctica del futbol, incorporant el debat com una part activa del joc, on no guanya qui més gols marca sinó qui millor es comporta.

Acord pioner basat en la metodologia de ‘FutbolNet’

L’aliança entre la Fundació FC Barcelona i el COI, signada el mes d’abril passat, és la primera que el COI rubrica amb una fundació d’un club esportiu.

La metodologia del projecte ‘FutbolNet’ de la Fundació FC Barcelona pretén educar els infants i joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica del futbol.

El futbol de ‘FutbolNet’ té unes regles especials. S’hi treballen especialment valors com el compromís, el respecte, la tolerància, el treball en equip, la responsabilitat i l’esforç. Per exemple, no existeix la figura de l’àrbitre, sinó la del ‘teamer’, un moderador que tutela el joc sense amonestar i no guanya qui més gols marca, sinó qui més i millor aplica els valors en joc.

Les sessions de ‘FutbolNet’ es divideixen en tres parts: un debat anterior al partit en què els mateixos participants decideixen les regles del joc i analitzen les claus del valor que han de treballar; un partit de futbol; i una xerrada posterior en què s’avalua el comportament dels participants. El diàleg es converteix, doncs, en una part del joc i no en un complement.

La Fundació aplica aquest projecte a Catalunya i en l’àmbit internacional també al Brasil, Oman, Qatar i l’Iraq.

Bach: “Agraeixo a la Fundació FCB el seu compromís amb l’esport“

Després de la signatura de l’acord, el president del COI, Thomas Bach, ha recordat que amb aquest projecte el beneficiaris “mentre gaudeixen jugant, aprendran valors que fan de l’esport una eina poderosa. Agraeixo a la Fundació FC Barcelona el seu compromís tant amb l’esport com amb aquells que en reben els seus beneficis socials”.

Rosell: “El futbol és una font inesgotable de valors”

Sandro Rosell ha recordat sentir-se “molt orgullós de treballar amb una entitat del prestigi del Comitè Olímpic Internacional”. Rosell també ha volgut expressar a Thomas Bach el convenciment que “l’esport, i en concret el futbol, és una font inesgotable de valors i el seu llenguatge és universal. Aquest projecte ha gaudit d’èxit a Catalunya, al Brasil, a l’Orient Mitjà i, gràcies a aquesta aliança, també es pot seguir desenvolupant a l’Àfrica”, ha recordat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut