Inici de la segona edició de 'FutbolNet' a l'Iraq, Oman i Qatar

Inici de la segona edició de 'FutbolNet' a l'Iraq, Oman i Qatar

El projecte estarà en marxa fins al mes de juny en aquests territoris i se'n beneficiaran uns 3.000 infants i joves d'entre 8 i 16 anys Com a novetat en aquesta nova etapa s'han creat dos grups de noies que també aplicaran la metodologia

Per segon any consecutiu la Fundació FC Barcelona ha posat en marxa el projecte ‘FutbolNet’ a l’Iraq, Oman i Qatar. Aquesta metodologia de foment de valors a través de la pràctica del futbol va donar el seu primer pas en aquest territori el curs passat. Llavors els 3.000 beneficiaris que hi van participar van respondre molt positivament a la iniciativa i és per això que la Fundació ha preparat moltes novetats per a la implementació del segon any.

El projecte estarà present aquest curs a sis ciutats iraqianes (Ad Dayr, Basrah, Abu Al Khasib, Zubayr i Annashwa), a sis més d’omanís (Muscat, Ibri, Bediya, Sohar, Fanjah, Barkaa) i a dues de qatarís (Doha i Al Khor). A cada país se’n beneficiaran, un any més, un miler d’infants i joves d’entre els 8 i els 16 anys.

Incorporació de les noies a l’activitat a Qatar i Oman

Un dels reptes assumits per la Fundació FC Barcelona en l’aplicació d’aquest projecte al Pròxim Orient va ser el de fomentar la incorporació de les noies a la metodologia, tradicionalment apartades de les activitats esportives en aquestes zones. Gràcies al treball social dut a terme per l’equip tècnic de la Fundació durant els últims mesos, s’ha aconseguit guanyar la confiança de les diferents comunitats locals i, enguany, s’han pogut crear, a Qatar i a Oman, dos grup formats per noies perquè tinguin també l’oportunitat de participar a ‘FutbolNet’.

Objectius acotats per països

En aquesta segona etapa la Fundació a delimitat encara més els objectius del projecte a cada territori en funció de les carències i necessitats detectades durant la primera edició. Per exemple, a l’Iraq es treballa amb més intensitat la reducció de conductes agressives dels joves i la millora de seu rendiment escolar. A Oman es fa èmfasi específicament en el treball en equip i en el respecte. Mentre que a Qatar s’enfoca la metodologia a fomentar els hàbits alimentaris saludables degut als alts índex d’obesitat infantil del país.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut