El FC Barcelona se suma a la lluita contra el càncer de mama

El FC Barcelona se suma a la lluita contra el càncer de mama

Durant el cap de setmana es realitzaran diverses accions de sensibilització tant al Camp Nou com al Palau Blaugrana, coincidint amb el dia mundial contra aquesta malaltia

A iniciativa del Grup Edelmira Calvetó, que lidera la directiva Susana Monje, el FC Barcelona, a través de la seva Fundació, se suma a la lluita contra el càncer de mama, coincidint amb el dia mundial contra aquesta malaltia que se celebra el proper 19 d’octubre.

El Club s’adhereix a aquesta causa de la mà de l’aecc-Catalunya (Associació Espanyola Contra el Càncer) que enguany torna a posar en marxa la campanya ‘Suma’t al rosa’. L’objectiu és oferir un altaveu i difondre entre els socis i els aficionats del FC Barcelona els missatges que aquesta entitat considera clau en referència amb aquesta malaltia.

Accions al Camp Nou en el partit FCB-Eibar

Coincidint amb el matx FCB-Eibar de dissabte dia 18 a les 20.00 hores es duran a terme diverses accions de visibilitat sobre el càncer de mama. A través dels espais publicitaris de l’estadi es donarà difusió a la campanya ‘Suma’t al rosa’ i l’‘speaker’ Manel Vic farà també una menció a aquesta iniciativa. D’altra banda, un grup de nens amb samarretes de color rosa acompanyaran els jugadors del primer equip durant la seva sortida al camp.

A més del terreny de joc les accions també es traslladaran a la llotja presidencial. Allà es repartiran els tradicionals llacets de color rosa i com a convidats especials hi assistiran diversos representants de l’aecc-Catalunya, encapçalats pel seu president, Juli de Miquel, així com una família afectada per la malaltia, en representació del col·lectiu.

Accions al Palau en el partit FCB-Herbalife Gran Canària

El color rosa també tindrà protagonistme pel partit de bàsquet FCB- Herbalife Gran Canària de diumenge dia 19 a les 18.00 hores. La imatge de la campanya de l’aecc-Catalunya també tindrà visibilitat en aquest espai i l’‘speaker’ hi dedicarà unes paraules. D’altra banda, les ‘cheerleaders’ canviaran per un dia el seu estilisme i faran les seves coreografies amb unes samarretes de color rosa. A la zona noble del Palau es repartiran llacets rosa i també s’espera la presència de representants de l’aecc-Catalunya.

Situació del càncer de mama

• El càncer de mama representa el tipus de càncer més freqüent en la dona, amb una incidència anual de més de 22.000 casos a l’estat espanyol (IARC 2008), el 28,5% de tots els tumors femenins.

• La majoria dels casos es diagnostiquen en edats compreses entre els 35 i els 80 anys, amb un màxim entre els 45 i els 65.

• Aproximadament 1 de cada 8 dones presentarà aquesta malaltia al llarg de la seva vida.

• La supervivència per càncer de mama ha millorat notablement en els últims 15 anys (anualment s'incrementa la supervivència per aquest tumor un 1,4%). La supervivència global als 5 anys del diagnòstic d'aquest tumor és del 82,8% al nostre país (Eurocare-4), per sobre de la mitjana europea i similar als països amb les millors xifres de supervivència.

• El diagnòstic precoç és la millor eina per lluitar contra aquesta malaltia. A través dels programes de cribratge amb mamografies, es poden diagnosticar els tumors de mama en estadis inicials en què hi ha moltíssimes possibilitats de curació.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut