Belén, mediadora: “FutbolNet ens està canviant”

Belén, mediadora: “FutbolNet ens està canviant”

Belén Cantero és una de les mediadores de ‘FutbolNet’ a l’Argentina. De la seva mà hem pogut conèixer les funcions d’aquest rol en aquesta metodologia de foment de valors

L’aplicació de ‘FutbolNet’ a l’Argentina incorpora la figura dels mediadors. En aquesta metodologia de foment de valors a través del futbol, el mediador substitueix l’àrbitre tradicional i es converteix en un líder positiu per als joves amb dues funcions principals: canalitzar el diàleg i fomentar la resolució pacífica de conflictes. Els mediadors acostumen a ser estudiants d’edats més avançades que els beneficiaris, amb moltes ganes de col·laborar amb la seva comunitat. Per arribar a ser-ho han d’assistir a una capacitació en aquesta matèria a càrrec de la Fundació FC Barcelona.

La Belén Cantero és una de les mediadores del projecte a Rosario. Va ser mare als 16 anys i llavors va haver de deixar l’escola. Hi ha tornat fa poc, als 22 anys, i les seves aptituds comunicatives li han fet ser una de les escollides per a aquesta tasca. “Els nois ara ja no insulten i si ho fan saben que han de sortir del terreny de joc”, assegura en relació amb les sessions de ‘FutbolNet’. Té poc més de sis anys que la majoria dels nois i noies que juguen a ‘FutbolNet’ però tots la respecten i se l’escolten. Quan ella parla, tothom calla.

“Això abans era una claveguera d’insults. ‘FutbolNet’ ens està canviant”, reconeix Belén. Aquesta fanàtica del Boca Juniors confessa que una de les claus de tot plegat és el reforç positiu. “Potser la gent no se n’adona, però els nois d’aquí necessiten que algú els animi, que estigui amb ells, que els digui: això ho has fet bé”. I és que a ‘FutbolNet’ els joves no només escolten, sinó que també se senten escoltats.

La Belén assegura que tot el que sap “l’hi ha ensenyat la vida”. Aquesta mare de dos fills, Iara Jazmyn i Milton Ariel, juga al futbol amb finalitats solidàries per a una Fundació local i és amant del teatre i del ‘kick-boxing’. “No hi ha res millor que donar als meus fills l’exemple que es pot tornar a estudiar”, assegura.

La de la Belén és una de les moltes històries de vida amb què s’enriqueix el projecte ‘FutbolNet’ arreu del món. Històries de superació que fan d’aquesta metodologia de foment de valors un projecte entranyable per a tots aquells que s’hi involucren.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut