Local

Bartomeu i Bach refermen l’aliança entre la Fundació FCB i el COI

Ambdós presidents han compartit aquest dilluns una trobada institucional a la seu del COI a Lausana per repassar els resultats obtinguts fins ara en l’aplicació de ‘FutbolNet’ a l’Àfrica

Una comitiva del FC Barcelona, encapçalada pel president Josep Maria Bartomeu, ha viatjat aquest dilluns a Lausana per trobar-se amb el president del COI, Thomas Bach. Ramon Pont, vicepresident primer de la Fundació, ha acompanyat Bartomeu en aquesta trobada que ha servit per continuar unint voluntats a favor de la transmissió de valors a través de l’esport.

En el marc d’aquesta visita els dos presidents han repassat els resultats més recents aconseguits pels projectes socials que la Fundació FC Barcelona i el COI desenvolupen a l’Àfrica, fruit de l’entesa establerta des de l’abril del 2013.

“La feina feta fins ara en el marc de l’aliança entre la Fundació FC Barcelona i el COI és formidable. Hem aconseguit arribar a un gran nombre de països del continent africà aplicant una metodologia pedagògica que està demostrant que el llenguatge dels valors i del futbol és universal. A més el COI ens està oferint totes les facilitats perquè així sigui”, ha assegurat Bartomeu durant la trobada.

"Al COI volem portar els valors de l'esport a tots els àmbits de la societat, a través de totes les fronteres, per fomentar l'Olimpisme durant tot l'any", va dir Barch. "A través d'aquesta col·laboració amb la Fundació FC Barcelona, estem oferint a gairebé 100.000 joves de tot Àfrica, l'oportunitat de practicar esport i ser empoderats gràcies aquest programa educatiu que promou valors olímpics com l'amistat, l'excel·lència i el respecte. Agraeixo al FC Barcelona aquesta col·laboració així com el seu compromís de posar l'esport al servei de la humanitat".

Torneig durant 4 mesos amb 100.000 beneficiaris

Els treballs conjunts se centren en la implementació de la metodologia de ‘FutbolNet’ a 35 països africans, a través del torneig de futbol amb valors ‘Olympafrica FutbolNet Cup’, del qual la temporada 2013/14 es va celebrar la segona edició. La temporada passada el torneig es va iniciar amb l’execució d’un seminari per a formadors a la capital de Togo, Lomé, on els representants dels països participants van repassar la metodologia pedagògica de ‘FutbolNet’, eix central del joc en el torneig.

A la competició, que va tenir una durada de 4 mesos, hi van participar 100.000 beneficiaris d’entre 12 i 15 anys. L’objectiu principal va ser que tots ells gaudissin i aprenguessin sobre valors tant com fos possible en els milers de partits de ‘FutbolNet’ que es van disputar al llarg del continent africà.

A 35 països africans

Al torneig els participants guanyen i perden els partits segons la metodologia ‘FutbolNet’, és a dir, complint normes que pacten els mateixos jugadors i que potencien cinc valors: el respecte, l’esforç, el treball en equip, la humilitat i l’ambició. El joc es desenvolupa sense cap àrbitre, circumstància que fomenta el diàleg i la resolució pacífica de conflictes.

‘L’Olympafrica FutbolNet Cup’ de la temporada 2013/14 es va dur a terme en un total de 35 països africans: Benin, Burundi, Burkina Faso, Camerun, Comores, Congo Brazzaville, Costa d’Ivori, Eritrea, Etiòpia, Gàmbia, Guinea Bissau, Lesotho, Libèria, Malawi, Mali, Maurici, Moçambic, Níger, Nigèria, República Centreafricana, República Democràtica del Congo, Ruanda, Santo Tomé i Príncipe, Seychelles, el Senegal, Sierra Leone, Somàlia, el Sudan, Swazilàndia, Tanzània, Togo, el Txad, Uganda, Zàmbia i Zimbawe.

Totes dues institucions han valorat molt positivament la feina feta i ja han posat les bases del que serà la tercera edició del torneig, que tindrà lloc durant la present temporada.

Més notícies aquí